Halálos baleset okozásával vádolnak egy 76 éves asszonyt

2024. április 24. 10:32 | behir.hu

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 76 éves, büntetlen előéletű örménykúti nővel szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet.

Az idős nő 2023. szeptember 28-án, a kora délutáni órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas lakott területén, a Dr. Melich János utcán a Jókai utca felől a Szabadság út irányába. Haladása közben a Dr. Melich János utca és a Szabadság út kereszteződésében kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a Szabadság úton kerékpárral közlekedő sértett számára, melynek következtében összeütköztek – idézi fel a történteket közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség. A baleset következtében a kerékpárt vezető 85 éves idős férfi olyan többszörös súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A baleset során elszenvedett sérülések és a sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés van.

Az ügyészség szerint a terhelt a cselekményével megszegte a KRESZ 28.§ (2) bekezdés b) pontjában foglaltakat, amely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

További programok »

FEL