Hagyományőrző programokra és jótékonysági rajzpályázatra is lehet szavazni

2020. január 21. 13:27 | behir

Az egyik nagy hipermarketlánc ismét civil szervezeteknek segítenek, a pályázok közt 6 Békés megyei is van.

Január 20-ától ismét „Ön választ, mi segítünk” a jelszó a Tesco áruházaiban – tudatta a hipermarketlánc közleményben. Az áruházlánc hetedik alkalommal hirdette meg a helyi közösségeket támogató pályázati programját, amelynek pályázóira a vásárlók mostantól szavazhatnak, Békés megyében összesen 6 kezdeményezésre.

 

  • Pusztaföldvárért Egyesület: Te-Érted egészség és sport nap, Pusztaföldvár
  • Betyár Lovas Közhasznú Alapítvány Nagyszénás: Lovagok és Úrnők Tábor, Nagyszénás
  • Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület: 10. Nemzetközi Kukorica Nap, Csabacsűd
  • Lőkösháza Fejlődéséért Alapítvány: A hagyományaink átadása a fiatal korosztálynak, Lőkösháza
  • Mentálhigiénés Egyesület-Békés Mérték Közösségi Ház: Színezzük újra a gyermekek hétköznapjait!, Békéscsaba
  • Egyensúly AE Egyesület: "Éltető szeretet", Békéscsaba

 

A pályázók közül az Effekteam független szakértői országosan 182 projektet juttattak tovább a szavazási szakaszba. A továbbjutó szervezetek mellett most először két pályázót különdíjra is javasoltak. A meghirdetett, 400 ezer forintos kreatív különdíjat szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján az Etyek Botpuszta Fejlesztéséért Egyesület Zöld buszmegállók Etyeken című kezdeményezése kapta. A pécsi Vasas Egyesület Összefogás a Vasasi Füstölő megmentéséért elnevezésű pályázata azonban meggyőzte a zsűrit arról, hogy szintén 400 ezer forinttal támogassa a projekt megvalósulását. Egy fiatal diák kitartó kezdeményezése egy elhagyatott helyi épület felújítása kapcsán ugyanis igazi egységgé kovácsolta a helyi lakókat és csoportokat, akik immár közösen tesznek a füstölő újrahasznosításáért.

A szavazási szakaszba jutott pályázatokra 2020. január 20. és február 16. között szavazhatnak a vásárlók úgy, hogy a vásárlásoknál kapott zsetont az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe dobják a számukra legszimpatikusabb kezdeményezés mellé. A Tesco valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezetet támogatja összesen több mint 40 millió forinttal: körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához.

Ebben a fordulóban sincs egyszerű dolga a vásárlóknak. A jelentkezők ismét izgalmas és érdekes projektekkel jelentkeztek a kiírásra, Békés megyében szavazni lehet egyebek mellett a lelki és fizikai egészséget egyaránt támogató sportnapra, a lovagkort felelevenítő gyermektáborra, kézműves foglalkozások és rajzpályázat megvalósítására vagy akár a helyi közösség által szervezett nemzetközi kukoricanap támogatására.

Az eddigi hat fordulóban közel 700 környezetszépítő, oktató-felzárkóztató és egészséges életmódra nevelő programot támogatott a Tesco több mint 190 millió forinttal.

Az érdeklődők az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és kezdeményezéseikről a zsetongyűjtő pontokon, valamint a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvashatnak. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

További programok »

FEL