Gyulán adja 2023-as évadának első koncertjét a Budapesti Filharmóniai Társaság

2023. január 8. 07:31 | behir

Erkel Ferenc iránti tiszteletadásként a zeneszerző szülővárosában, Gyulán adja 2023-as évadának első hangversenyét a Budapesti Filharmóniai Társaság január 20-án, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

A koncertről szóló ismertetőben kiemelik, az esemény két évfordulóhoz is kötődik: idén 200 éves az Erkel által megzenésített Himnusz, és 170 éves a zeneszerző által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság. Emlékeztetnek: a magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát.

Az ország legrégebbi, 1853 óta működő szimfonikus zenekara ismert magyar komponisták műveiből válogatott az ingyenes koncertre. Műsoron szerepel: Erkel Ferenc Bánk bánjából a nyitány és közzene; Weiner Leótól az I. Divertimento, op. 20;Lehár Ferenc h-moll hegedűconcertinója; Bartók Bélától a Román népi táncok, BB 68 és Kodály Zoltán Galántai táncok című műve. Vezényel: Dénes István Liszt-díjas karmester, közreműködik: Ábrahám Márta hegedűművész, Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész. Az est házigazdája Somogyváry Ákos, az Erkel Ferenc Társaság elnöke lesz.

A koncert január 20-án 18 órakor kezdődik a gyulai Vigadóban.

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

Kétezer fürdőbelépőt adományoztak a Vöröskeresztnek

A Gyulai Várfürdő vezetése évek óta kötelességének érzi az egészséges életmód promotálását. E küldetésük kapcsán már több ezer belépőjeggyel, és véradások szervezésével is segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját.
2023. március 20. 15:30
FEL