Győzelemmel emlékezett kapusára az Etil – az 1. forduló eredményei

2023. szeptember 6. 17:00 | Kovács Dávid

Augusztus 28. és szeptember 1. között rendezték a városi kispályás labdarúgó bajnokság 2023/24-es idényének 1. fordulóját Békéscsabán. A bajnokság nyitómérkőzésén az utolsó pillanatban feljutó Etil Alakulat és a Csabagyöngye FC lépett pályára és nyert minimális különbséggel, 3-2-re.

Gyászszünettel indult az összecsapás, a csapatok az Etil Alakulat nyáron elhunyt kapusára, Gulyás Lászlóra emlékeztek, az újonc ennek megfelelően győzelemmel szeretett volna tisztelegni volt játékosa előtt. Az első percek tapogatózó játéka után a Csabagyöngye kapusa mutatta be az első bravúrt. Ezzel azonban csak elodázta az Etil vezető gólját, a védést követő szöglet után született meg a szezon első gólja. A folytatásban is a vezetést szerző csapat irányította a játékot, azonban a Gyöngye is el-eljutott az ellenfél kapujáig a karmester, Szarka Zoltán vezetésével.

A szünet után is az Etil volt a frissebb a fiatal, gyorsabb játékosait nélkülöző riválissal szemben és megduplázta az előnyét. Némileg váratlanul, egy büntetőből szerzett találattal összejött a szépítés, de pillanatokkal később ismét kettő volt a csapatok között. A hajrában újra közelebb lépett a Csabagyöngye, de az egyenlítés már nem sikerült.

– Gulyás Laci barátunkra emlékeztünk ezzel a győzelemmel! Nyár elején volt a szezonzárónk, egy pénteki napon, majd a vasárnapi ebéd után agyvérzést kapott, egy héttel később pedig elhunyt. Nagyon nehéz volt ez az időszak, főleg, hogy ilyen gyorsan és tragikusan veszítettük el, ráadásul egy olyan poszt üresedett meg, amelyet nehéz betölteni. Jött egy új kapus, reméljük, hogy olyan kiváló csapatember lesz, mint Laci volt – fogalmazott az Etil Alakulat csapatkapitánya.

Zahorán Attila szerint a történtek plusz erőt adhatnak majd a csapatnak a folytatásban, még jobban összefoghatnak, emellett létszámban is előrelépett az együttes az előző szezonhoz képest, ez a győzelem pedig jó alap lehet a bajnokságra, amelyben a stabil bennmaradás lesz a cél.

A Csabagyöngye nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, ennek ellenére nem volt messze a pontszerzéstől.

– Több 50 év feletti játékost is reaktiváltunk erre a mérkőzésre, többen még nyaraltak, így nem tudtak most itt lenni velünk. Van olyan, aki két éve nem játszott, van, aki sérülésből jött vissza, ez most így sikerült. 30 éve együtt játszunk, ha baj van a létszámmal, akkor jön a hívás vagy az üzenet és itt vagyunk, segítjük egymást – emelte ki Rácz István, a csapat játékosa. Hozzátette: inkább baráti társaságnak, mint sportolói körnek számítanak, nemcsak a mérkőzések alkalmával, hanem a hétköznapokban is sokat találkoznak.

 

Galéria

 

Ez történt az 1. fordulóban

 

1. csoport
Sör Bár FC – Boca Juniors 5–2
Popy's – MUSE 2–9
Karasznai-Kő – Nádas FC 1–2
Xilán – Haba és Haba Security 2–2
LTP FC – Gyöngy Presszó 4–7

2. csoport
Etil Alakulat – Csabagyöngye FC 3–2
Sördögök – Csabai Bulldogok 11–2
Live Sport Pub – Elit-Őr 3–4
Molnet Team – Carbon Car Center 4–2
Felületkémia – DigiARTfoto.hu Team 7–2
Feronil Nyelviskola – Galéria Invest 4–3

3. csoport
Wienerberger-Tondach – 4évszak Catering 4–0
Reád Margit – BRISE 1–0
MCK – Aranycsapat 1–4
Cyclo – Elektromixoutlet-Favorit FC 5–3
Netzita – Albapart 3–4
Jaminagro – Necseszdel United 3–3

4. csoport
Pedagógus – FC Gitano 2–6
Timotex – CBA Dévaványa 2–5
IFC – Twenty 6–1
Kozma FC – Pozor FC 2–0
Swietelsky FC – 3. félidő 4–3
Sör-Bár FC II. – Városháza 3–2

5. csoport
Top Gun – FC Bordeaux 8–3
Al-Cohol – AdHock30+ 3–0
HL Gumiszervíz – Black Top 0–0
Marzek Kner Nyomda – Fényes FC 3–1
Alfa-Gép – Grósz Burkolóház 2–0
Fodor Bútor-BoLa Klíma – Alibi' 88 4–6

6. csoport
FC Növényfutár – Dogland FC 4–5
Hörpintő-Békés Master Kft. – Vízmű 3–5
TÍM FC – 4-48 6–5
40+- – Hirschmann FC 2–2
Foci kommandó – EnerGym FC 2–6
KÖRÖS-ROAD – FC Gitano 2 6–4

 

További programok »

FEL