Gyorsabban, magasabbra, erősebben

Középiskolás atléták a megyei diákolimpiai döntőben küzdöttek.

Békéscsabán rendezték az V-VI. korcsoportos atléták megyei diákolimpiai döntőjét. A fiatalok két napon át küzdöttek a minél kiválóbb eredményekért, a legjobbak pedig ott lehetnek az országos fináléban is.

A középiskolás atléták számára fontos állomást jelentett ez a megmérettetés, hiszen a legjobbak az országos bajnokságra is eljuthatnak. A megmérettetésen 28 középiskola közel 450 tanulója harcolt az érmekért. A VI. korcsoportban 800 méteren Novák Natália magabiztosan diadalmaskodott. A békéscsabai versenyző számára ez volt az első szabadtéri verseny, így elégedett volt ezzel a teljesítménnyel. A fiúknál ugyanebben a számban Süli Richárd szerepelt a legjobban. A gyulaiak tehetséges versenyzője egy sérülés után szeretné visszanyerni formáját az idei utánpótlás világbajnokságra. Szebegyinszki Richárd két számban is remekelt és állhatott fel a dobogó tetejére. 

– Olyan teljesítményt nyújtottam, amire számítottam. A diszkoszvetés sikerült jobban, ott 53,98-at sikerült elérnem, ami két méterre van a világbajnoksági nevezési szinttől. Súlylökésben 14,61-et teljesítettem, ami az egyéni csúcsom közelében van, úgyhogy ez is jól sikerült – fogalmazott a diszkoszvető, aki ezúttal a Vásárhelyi Pál Műszaki Szakközépiskolát képviselte.

Az országos diákolimpiai döntőt május 28-án és 29-én rendezik Székesfehérváron.
 

Megosztás:

Címke: ,