Gázolajat loptak, szabadnapos rendőrök kapták el őket

2017. január 25. 09:28 | Varga Diána

Két férfi lopott gázolajat egy telephelyről a Békés megyei Dobozon. A helyi körzeti megbízottak tetten érték őket, a nyomozást a gyanúsítottak ellen vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség.

Többször lopott üzemanyagot ugyanarról a dobozi telephelyről két férfi. Három részletben összesen 600 liter gázolajat vettek ki két mezőgazdasági gép tartályából. A 2016 májusában, júniusában és júliusában történt bűncselekmények után a helyi körzeti megbízottak rendszeresen ellenőrizték a telephely környékét. Azért, hogy a lopások gyanúsítottjait elfogják, szabadidejükben is figyelték a területet. A négy, akkor szolgálaton kívüli rendőr 2016. október 3-áról 4-ére virradó éjjel is ott volt a telephelynél. A két férfi akkor is megpróbált lopni. Először bementek, megnézték, hogy van-e a gépekben üzemanyag. Volt, ezért elindultak a közelben letett kannáikért. A rendőrök elfogták őket, mindketten beismerő vallomást tettek.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 39 éves Sz. L. és a 29 éves B. Zs. ellen vádemelést javasol. A 2017. január 24-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Forrás: police.hu 

További programok »

FEL