Galamb és kisállat kiállítás a CsabaParkban

2015. november 30. 10:42 | behir.hu

A galamboknak 312 fajtája létezik. Az Antarktisz kivételéve valamennyi kontinensen megtalálható, így szinte az egész földön találkozhatunk valamelyik fajtájával.

Ennek a sokszínű madárnak szervezett két napos kiállítást huszonegyedik alkalommal a békéscsabai Csabaparkban a 133 éves Magyar Galamb és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége, illetve a Békéscsabai Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete.

A kiállításon Uhrner Antal, az MGKSZ elnöke elmondta, hogy Békés megye rendkívüli minőségű és mennyiségű állatállománnyal bír.

A csabai egyesület az ország 105 egyesülete közül az egyik legnagyobb és legerősebb, tudtuk meg Borbola Lászlótól, a Békéscsabai Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének elnökétől.

A kiállítás két részből, a Nemzeti Fiatal Galamb és a Délkelet-Magyarországi Területi részből állt.

A két napos rendezvényen mintegy 2100 madarat tekinthettek meg az érdeklődők, melyek közül a legszebbeket díjazták a szervezők. A győztes madarak kiállítói a kiváló minősítést elérő egyedek után oklevelet és serleget vihettek haza magukkal.

Az egyesületnek elsősorban az volt a célja a programmal, hogy a gyerekek megismerkedjenek ezekkel a kisállatokat, az élő természet csodáival. Így galambok mellett a víziszárnyasok, és a díszmadarak is a kiállítás szereplői voltak. De a nyulak is külön helyet kaptak a rendezvényen, a legkisebbek nagy örömére.

Vágvölgyi Nóra

 

 

FEL