Több út is megújul Végegyházán

2024. március 6. 08:33 | behir.hu

Végegyháza önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Belterületi utak fejlesztése című felhívására, mely révén 80 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást hívhat le.

A támogatás segítségével a végegyházi Hunyadi, Munkás, Vörösmarty és Móricz Zsigmond út érintett szakaszainak felújítására nyílik lehetőség.

A fejlesztéstől azt remélik, hogy az hozzájárul a biztonságos közlekedés megteremtéséhez, a településkép javításához, továbbiakban a közszolgáltatást nyújtó létesítmények biztonságosabb és könnyebb megközelíthetőségéhez, összességében a belterületi úthálózat minőségének javulásához. Továbbá csökkennek a fenntartásukra fordított, és a közlekedésben résztvevők járulékos költségei, valamint a környezetet érő károsanyag kibocsájtások. 

A projekt várhatóan az év végéig befejeződik.

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL