Futballkapu dőlt egy fiúra

2016. január 29. 19:19 | Zsíros András

Rádőlt a futballkapu egy iskolás fiúra csütörtökön délután Békéscsabán. A mentők a gyermeket kórházba szállították. A rendőrség nyomozást rendelt el.

Egy negyedik osztályos tanulóra dőlt az iskolai futballkapu csütörtökön a délutáni játék közben. A Lencsési Általános Iskola udvarán lévő füves területen jó időben különféle labdarúgó edzéseket tartanak. Ehhez mobil kapukat használnak, amiket az adott feladatnak megfelelő helyre állítanak. A szervezett foglalkozások végeztével ezeket egy helyre összegyűjtik és lezárják.

Vida András, az intézmény vezetője a 7.TV-nek azt nyilatkozta: csütörtökön vették észre, hogy a kapu láncát valaki elvágta, ez okozhatta a balesetet. A fiú megpróbált ugyan elugrani a feldőlő kapu elől, de így is megütötte a vállát, lábát. A társai felsegítették, az iskola pedig értesítette a mentőket.

Dr. Vargáné dr. Szombati Andrea Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a gyermek az elsődleges információk szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. "A Békéscsabai Rendőrfőkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A munkatársaim helyszíni szemlét tartottak, és vizsgálják, hogy hogyan történhetett a baleset, illetve tisztázzák a büntetőjogi felelősség kérdését is.” - tette hozzá a szóvivő.

A labdajátékokhoz használt többi kapu egyébként jól rögzített mind az udvaron, mind az iskola tornatermében. A félévente elvégzett legutóbbi műszaki felülvizsgálat során sem találtak semmilyen hiányosságot. 

A gyermek szülei nem kívántak interjút adni, így az esettel kapcsolatban a kórház sem nyilatkozik. Mindenesetre úgy tudjuk, a fiú jól van, és hamarosan hazamehet.

További programok »

FEL