Fogasra akaszthatja kabátját Orosházán is

2017. január 10. 16:57 | Laczkó Viktória

Orosháza Város Önkormányzata is csatlakozott a Szabadfogas kezdeményezéshez, mely szombaton indult országszerte. Dávid Zoltán polgármester fokozott figyelmet kér minden városlakótól, mert bár enyhült az extrém hideg, a télnek messze nincs vége.

Ha fázol, vegyél el egy kabátot… Hétfő délelőtt az Ezüst Fenyő Idősek Otthona előtt helyezett el fogast adományozásra szánt télikabátokkal Dávid Zoltán polgármester, a Kettőssánc téri nappali melegedőnél pedig az Egységes Szociális Központ munkatársai, de Orosházán már több magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez. A jótékonysági akciót a hétvégén indították el Budapesten, és azóta országos mozgalommá nőtte ki magát segítve a rászorulókat a nagy hidegben.

– A szélsőséges hideg idő beállta óta kiemelt ellátást biztosít a város a rászorulóknak – fogalmazott a polgármester, aki megkér mindenkit, fokozottan figyeljünk egymásra és környezetünkre a kemény téli időszakban, hogy a tragédiákat elkerüljük.

Az orosházi hajléktalanszállón négy embert foglalkoztat az önkormányzat, akik folyamatos kapcsolatban vannak a kliensekkel, járőröznek a városban. Orovecz Sándor, a szálló vezetője elmondta, információik szerint jelenleg három személy tölti jelentős idejét az utcán, velük folyamatos a kapcsolat. Az intézmény a segítségre szorulókat meleg teával és takarókkal fogadja, mindenki számára biztosítják az ellátást.

Fontos része az önkormányzati rendszernek Orosházán is a tanyagondnoki szolgálat, amely szintén segít a kihűlések megelőzésében, és a mezőőrség munkatársai is kiemelten ellenőrzik a tanyavilágban élőket, szükség esetén biztosítva az azonnali segítségnyújtást.

A városvezetés hangsúlyozza, nemcsak a fedél nélkülieket fenyegeti a napokban tapasztalható extrém hideg, hanem az egyedül élőket, időseket is. Figyeljünk rájuk. 

FEL