Férfi kézilabda junior-vb - Ezüstérmes a magyar válogatott

2023. július 3. 06:35 | behir.hu

A magyar férfi junior kézilabda-válogatott 30-23-ra kikapott Németországtól a világbajnokság vasárnapi döntőjében, Berlinben. A magyarok az 1977-es ezüst és a 2005-ös bronz után harmadszor nyertek érmet U21-es világbajnokságon. A csapat tagja volt a gyulai születésű, a sportágat Békésen kezdő Temesvári Gábor.

Németország-Magyarország 30-23 (14-11)
a magyar gólszerzők: Imre 5, Lukács, Sisa 4-4, Papp, Fazekas 3-3, Krakovszki Zs. 2, Ilic, Karai 1-1
lövések/gólok: 47/30, illetve 44/23
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/5
kiállítások: 4, illetve 2 perc

Mindkét csapat százszázalékos mérleggel jutott a fináléba, amelyre vasárnap reggel elkeltek az utolsó belépőjegyek is, így telt ház, 8200 néző várta a csapatokat a Max Schmeling Csarnokban.

A magyarok támadásban tudatosan lassították a játékot, türelmesen kézilabdáztak, és bár néhányszor hibáztak, a 13. percben átvették a vezetést. Mint később kiderült, ez volt az egyetlen alkalom, amikor Sótonyi László csapatánál volt az előny. A szövetségi edzőnek csakhamar időt kellett kérnie, mert a 21. percben már a hazaiak álltak jobban két találattal, mivel jól használták ki ellenfelük hibáit. Támadásban akadtak problémái a magyar csapatnak, a létszámfölényes akciók sem jártak sikerrel.

A németek a szünetben már 14-11-re vezettek, és csak öt perc telt el a második félidőből, amikor Sótonyi ismét időt kért, majd kapust cserélt, mert továbbra is jobb volt a német válogatott. Mínusz hatról visszazárkóztak háromgólos hátrányra a magyar fiatalok, közelebb azonban nem tudtak kerülni ellenfelükhöz, mert David Späth továbbra is bravúrosan védett. Csapata egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a mérkőzést, amit végül hét találattal nyert meg.

David Späth 44 százalékos hatékonysággal védett (39/17), magyar oldalon Palasics Kristóf nyolc, Mikler Krisztián egy védéssel zárt.

Az ezüstérmes magyar válogatott névsora:
Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Imre Bence (Ferencváros), Karai Miklós (Kecskeméti TE), Krakovszki Bence (HSA NEKA), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA), Ludmán Marcell (Pick Szeged), Lukács Péter (Telekom Veszprém), Mikler Krisztián (BFKA-Veszprém), Ónodi Jánoskúti Máté (Ferencváros), Palasics Kristóf (HSA NEKA), Papp Tamás (HSA NEKA), Pergel Andrej (Telekom Veszprém), Sisa Erhárd (HSA NEKA), Sztraka Dániel (PLER-Budapest), Takács Ákos (HSA NEKA), Tárnoki Márkó (HSA NEKA), Temesvári Gábor (HSA NEKA)

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL