„Feltámasztják” Amy Winehouse-t, hologramturnét szerveznek neki

Egy hologramnak mondott, világturnéra készülő vizuális show formájában keltik életre Amy Winehouse-t. Egész estés koncerttel készülnek a szervezők – olvasható a HVG internetes felületén. 

A Base Hologram nevű gyártócég 2019-re tervezi a komoly színpadtechinkát igénylő Winehouse-show-t, amelynek keretében a 2011-ben meghalt énekesnő kivetített képe és élő zenekar, vokálosok fogják előadni Amy Winehouse digitálisan felújított dalait. 75-110 perces koncertet terveznek, a show-ból pedig világturné lesz – írja a Guardian.

A Base Hologram nem először csinál ilyen műsort, Roy Orbisont és Maria Callast is “felélesztették” már, Billie Holiday pedig így koncertezik minden nap 40 percet egy Los Angeles-i hologramszínházban. Az első ilyen nagyszabású, emlékezetes vetítés 2012-ben volt, akkor Tupacot hozták vissza a színpadra, nem sokkal később pedig Michael Jacksont.

Érdemes tudni, hogy ezek az előadások valójában nem hologramok, mert nem azzal a technológiával készülnek, a közönség soraiból 3D-snek tűnő Roy Orbison vagy Jacko valójában nem körbejárhatók, azaz igazából nem háromdimenziósak. Ezeket a figurákat tulajdonképpen egy speciális átlátszó, megdöntött vászonra, alulról vetítik, ettől tűnnek hologramnak.

Forrás: HVG

Megosztás:

Címke: , , ,