Felmérték, hogy mennyibe kerül idén egy gyermek beiskolázása

2022. augusztus 10. 15:26 | behir

Például egy új iskolatáska vásárlása esetén az összeg meg is duplázódhat - írta a REGIO Játékkereskedelmi Kft.

A felmérés a július 22–28. között elvégzett online kutatáson alapul, amelyben 1153, általános iskolás korú gyermeket nevelő szülő vagy nagyszülő vett részt, valamint a cég saját értékesítési adatain. A kutatás nem reprezentatív a teljes magyar lakosságra nézve, ugyanakkor alkalmas a magyar családok véleményének feltérképezésére.

Hagyományos vásárlásnál 10 százalékos kosárérték-növekedéssel számolt a vállalt, amíg online vásárlás esetén ez az érték 7 százalék. A nagy bevásárlásra 10-ből 9  magyar család tudatosan készül anyagilag – állapították meg a felmérésben. Továbbá, a válaszadók 70 százaléka szerint legalább 50 százalékkal drágábban lehet beszerezni a felszereléseket, ez pedig 10-ből 8 család számára nagy terhet jelent.

Idén az átlagos áruházi vásárlás értékét 7513 forintra, míg az online vásárlást 10 800 forintra becsülte Gyaraki Dávid, a REGIO marketingvezetője. A felmérés alapján az alapvető tanszerekre a megkérdezett családok közel fele 10–20 ezer forintot, egynegyede pedig akár 20–30 ezer forintot is elkölt.

- A beiskolázási költségek lényeges részét az iskolatáska teszi ki, a szülők 65 százaléka vásárol az idén újat, jellemzően 10-20 ezer forintért - emelte ki a marketingvezető. A kérdőív szerint új iskolatáska vásárlására 10-ből 6 családban akkor kerül sor, ha az előző tartóssága már nem megfelelő. A döntésben a kényelem, az ergonómia és a tartósság a három legfontosabb tényező.

Forrás: hirado.hu

 

További programok »

FEL