Feledi János Csehov Sirály előadása a Gyulai Várszínházban

2023. július 11. 18:46 | behir.hu

Nagysikerű Csehov Sirály című előadásukkal lépnek fel a Világirodalmi klasszikusok Fesztiválján a Gyulai Várszínház Várszínpadán július 15-én.

Feledi János 2010-ben hozta létre saját társulatát a Feledi Project-et, 2015 óta rendszeren meghívást kap New York-i és Santa Barbara-i, Algír-i táncfesztiválokra, de felléptek már Belgiumban, Franciaországban, Romániában, Szlovéniában, Szlovákiában.

A Gyulai Várszínház meghívására érkezik a társulat a Világirodalmi klasszikusok Fesztiváljára, ahol 2023.július 15-én Csehov: SIRÁLY előadásukkal szerepelnek a fesztivál programjában.

Csehov művének mondanivalója mindenkor időszerű, fontos üzeneteket tartalmaz a ma embere számára. Az előadásban emberi sorsokban mutatkozik meg a generációk harca, a világok háborúja: a lélektani elemek feltérképezése kerül fókuszba, amely egyszerre szórakoztató és tanulságos. A Sirályban egy csoport férfi és nő tétova bálját látjuk, akik a szerelmen és a művészeten, sötétedő koruk utolsó fényvillanásán át próbálnak maguk számára életet kreálni, miközben az előadás a beteljesületlen lehetőségek világát tárja elénk. Egy olyan világot, amelyben mindvégig megvannak az értelmes cselekvés kilátásai, az álmodozók mégsem tudnak mit kezdeni magukkal, és ezért alulmaradnak a valósággal szemben. A szereplők nem a jelenben élnek: életüket mintegy elhalasztják és csak a jövőről ábrándozva élik meg igazán, de mintha nem ismernék fel a két idősík kapcsolatát, valójában sohasem lépnek a jövő felé, vagyis ők maguk felelősek a sorsukért.

Az előadás érdekessége, hogy Bánki Ákos festőművész a teljes előadás alatt élőben fest majd a színpadon, amely a mozdulatok, interakciók szépsége mellett a vizuális látványt is emeli majd.

A bemutató zenéjét Mester Dávid, a Vígszínház karmestere, zeneszerzője, zongoraművésze és Farkas Bence zeneszerző jegyzi, a jelmezek Bati Nikolett, a díszlet Minorics Krisztián munkája. Fénytervező Pető József.

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
2024. július 22. 12:15
FEL