Európa-nap – virtuális nyílt napra invitálták az érdeklődőket

2020. május 9. 19:27 | behir

Hetven éves a Schuman-nyilatkozat, amely kijelölte az utat a mai Európai Unió felé. Most Európa egy olyan válsággal néz szembe, amelynek leküzdésében a szolidaritás fontosabb, mint valaha – fogalmazott az Európai Parlament.

Május 9-én, az Európa-napon az európai békét és egységet ünnepeljük. Ezen a napon azokra emlékezünk, akik 1950-ben lefektették a mai Európai Unió alapjait. A koronavírus-válság idején azonban most azok előtt a mindennapi hősök előtt is tisztelgünk, akik napjainkban formálják történelmünket. A járvány idején Európa egysége és a szolidaritás minden eddiginél fontosabb szerephez jut.

Az európai intézmények ezen a napon minden évben megnyitják kapuikat a látogatók előtt, erre azonban a járvány idején nincs lehetőség. Ezért szombaton egy virtuális nyílt napra várták a látogatókat a brüsszeli intézményben és Magyarországon is, hogy a szolidaritás szellemében a válság idején is együtt ünnepeljük az Európa-napot.

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL