Érdemes használni a zuhanyt, mielőtt a medencébe mennénk!

2019. július 9. 16:42 | Szendi Rita

„Tisztább strandok” elnevezéssel országos kampány indult, melynek célja a fürdőhigiéné javítása. A kezdeményezés elsősorban a strandolók figyelemét hívja fel a fürdőzés alapszabályaira.

 

 

Az előzuhany és lábmosó kötelező lenne minden strandon, mégis sokan kerülik ki a néhol túl hidegnek, néhol pedig túl melegnek ítélt vizet. Pedig az előzuhany elősegíti a medencék tisztántartását. Az országos kampány elsősorban a fürdőzők figyelmét hívja fel a tudnivalókra – fogalmazott a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója. Kun Miklós hangsúlyozta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelően tájékoztassák a fürdőzőket.

– A víztisztasághoz elsősorban a vendégeink járulhatnak hozzá. A kampány része, hogy felhívjuk az előzuhany használatára a figyelmet, az alapvető higiéniás feltételek betartására. Erről szól tulajdonképpen a kampány: legyünk tekintettel egymásra, mintha otthon lennénk – fogalmazott a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója, Kun Miklós.

A szakemberek szerint ahhoz, hogy saját és mások egészségét is védjük, fontos betartani a szabályokat. Dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella elmondta: a medencék legnagyobb szennyező forrása a fürdőző. A bőrünkről sok baktérium kerülhet a vízbe, nem beszélve arról, hogy egy hasmenéses megbetegedés után után akár két-három napig távozhatnak a szervezetből a kórokozók. Nem csak a medence használata előtt, de utána is ajánlott az alapos fürdés – akkor, már a saját egészségünk védelmében. Mindezt lehetőleg szappannal és melegvízzel tegyük – tette hozzá a közegészségügyi osztály vezetője.

Egészségügy

1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg

1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 968 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 241 472 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 134 főre csökkent.
09:05
FEL