Emeljük fel szívünket!

Életművükért kaptak kitüntetést.

A Sursum Corda-díjat a város életének egészségügyi és szociális területén kifejtett kiemelkedő tevékenységükért, életművükért kapják évről-évre a kitüntetettek. A három méltatott a díjátadón szembesült azzal, hogy munkájukat elismeréssel jutalmazzák.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és Békés önkormányzata közösen hozta létre a díjat, melyet szerdán adtak át a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolnatermében. Horváth Mihályné Vajas Katalin, óvónő és óvodavezető vehette át elsőként az elismerő oklevelet. Közreműködésének köszönhetően épült fel a Korona óvoda Békésen és létrehozta az első óvodai alapítványt is.  

Dumáné Durkó Annát kollégái terjesztették fel a díjra. Ő Békés Városi Szociális Szolgáltató Központban klubvezetőként tevékenykedett. A méltatásban elhangzott: nem hajszolja a klasszikus sikert, a maga nemében mégis sikeres. A klubba járó idősek örömmel és jókedvvel mennek „hozzá” nap, mint nap. 

Az Emeljük fel szívünket-díj kitüntetettje továbbá Dr. Farkas Ida. Nevéhez fűződik a programozott betegellátás bevezetése Békésen, melynek segítségével lerövidült a betegek várakozási ideje, valamint az orvos is alaposabban megismerhette a betegeket. A három kitüntetett elismerő oklevelet, valamint Zalai Tamás iparművész által készített bőrképet is kapott.

Megosztás:

Címke: ,