Előzetesben az orosházi lövöldöző

Hivatalos személy elleni erőszak miatt van előzetesben.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kezdeményezte egy 34 éves büntetett előéletű orosházi férfi előzetes letartóztatását, közölte a Békés Megyei Főügyészség.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn a rendőrség elrendelte annak a férfinak az elővezetését, aki ellen lopás miatt indult eljárás az Orosházi Rendőrkapitányságo. A gyanúsítottat ide kellett volna előállítani április 18-án 16 órára. A férfi orosházi családi házánál már 11 óra 45 perckor megjelentek az egyenruhát viselő, szolgálatban lévő rendőrjárőrök, akiket a gyanúsított a házba beengedett, majd váratlanul, intézkedés közben rájuk támadt. A gyanúsított a rendőrjárőrökre gáz- riasztófegyvert fogott, és 10 lövést adott le a rendőrök felé. Majd a férfi bezárkózott a házába, ahol végül a helyszínre érkező TEK állományába tartozó rendőrök fogták el.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel, másrészt a bűnismétlés veszélye miatt került sor, írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Megosztás:

Címke: ,