Előretolt Helyőrség Íróakadémia Gyulán

2018. szeptember 29. 19:24 | behir

Hivatalosan is megnyitották pénteken az Előretolt Helyőrség Íróakadémia második szabadegyetemét a gyulai Vigadóban számolt be a Gyulai Hírlap.

Görgényi Ernő, a település polgármestere köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a fürdővárosban hagyománnyá válhat a programsorozat. Kifejtette: a szabadegyetem tovább gazdagítja Gyula kultúráját, és a nemzeti, valamint az egyetemes kultúrára is hatással van.

– Gyula igazi polgárváros, Békés megye szellemi központja, amely mindig is érdeklődött, nyitott volt a kultúra, így a kortárs kultúra iránt is – fogalmazott beszédében.

A városvezető említést tett a mártírhalált halt egykori gyulai plébánosról, Apor Vilmosról és Erkel Ferenc zeneszerző emlékezetéről. Kiemelte: a Gyulai Várszínház az államszocializmus idején is teret adott azoknak a határon túli drámaíróknak, akik „nem fértek bele az adott kultúrapolitika kereteibe”.

– Megtisztelő számunkra, hogy immár másodjára látogattak el hozzánk – mondta. Hozzátette: az önkormányzat elkötelezett a jövőbeni együttműködést illetően.

Tímár Alpár, a programsorozatot szervező Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. igazgatója megnyitóbeszédében aláhúzta: a gyulai önkormányzattal kiszélesedett a kapcsolatuk, több közös projektet is megvalósítanak.

Forrás: Gyulai Hírlap

 

További programok »

Gyula

FEL