Előkerült az orosházi emberölés ügyében keresett férfi

2015. november 18. 14:48 | Varga Diána

Nővérként dolgozott az a nő, akinek a holtestét kedden este fedezték fel a rendőrök Orosháza határában. A meggyilkolásával vádolt férfit szerda reggel találták meg, egyelőre a miérteket keresik.

Egy férfi azzal hívta fel a renőrséget november 17-én este, hogy megölte barátnőjét Orosházán. Az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársai a Szentesi út mellett meg is találták a nő holttestét. A helyszíni szemle adatai alapján egyértelművé vált, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért nyomozás indult, a rendőrök azonnal keresni kezdték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 55 éves H. Mihályt. Ehhez a lakosság segítségét is kérték.

– A férfit szerda reggel, 7 óra körül találták meg a kollégáim Pusztaföldváron, magatehetetlen állapotban. Mentőt hívtak hozzá, de egyelőre nincs is kihallgatható állapotban. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az emberölés gyanúja miatt elrendelt nyomozásba szakértőket is bevont, a nyomozás során tisztázzák azt, hogy mi a nő halálának pontos oka, és arra is keresik a választ, hogy miért került magatehetetlen állapotba a férfi – tájékoztatott dr. Vargáné dr. Szombati Andrea r. őrnagy, sajtóreferens.

Sajtóhírek szerint az áldozat az Orosházi Kórházban dolgozott nővérként. Ezen értesülést az oroscafe.hu-nak megerősítette Greksza Lászlóné. A kórház ápolási igazgatója a hírportálnak elmondta: a nővérnek éjszakásként kellett volna bemennie dolgoznia, de nem jelent meg munkakezdésre. Kollégái többször keresték telefonon, de mindig a férfi vette fel, aki az egyik alkalommal úgy felelt, ne zavarják őket, wellnesszeznek. A kórházra kitűzték a fekete zászlót, a teljes kollektíva gyászol.

FEL