Elismerést kapott a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde

2020. április 3. 11:07 | behir

Rangos elismerést nyert a békési óvodákat és bölcsődét üzemeltető intézmény, az általuk megpályázott címért magas szakmai színvonalú pályázatot nyújtottak be. A Pedagógiai Oktatási Központ és a Bíráló Bizottság a napokban második alkalommal ítélte oda a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde részére az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet.

A címet az elkövetkező három éven keresztül viselheti az intézmény – tájékoztatott a békési polgármesteri kabinet. Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója egyedi dolognak tartja azt, hogy bár a tagóvodák egyike sem rendelkezik saját tanuszodával, ennek ellenére minden békési óvodásnak biztosítani tudják a Békési Uszodában az egészséges életmódra nevelést a vízhez szoktatással a teljes nevelési év során. Mindemellett a pályázatban bemutatott jó gyakorlatok között a környezettudatosság, gyermekek környezethez való kapcsolódásának pozitív befolyásolása valamint a tagóvodákban a különleges bánásmódot igénylő gyermekek ellátása is elnyerte a Bíráló Bizottság szimpátiáját. Az intézmény rendszeresen megtartja az úgynevezett integráció napját. Ezen a napon a különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel foglalkozó felnőttek számára nyújtanak segítséget szakmai konzultáció és fejlesztő foglalkozások bemutatása formájában. 

Az intézményvezető az egyik legfontosabb újításként tartja számon a csoportnapló és az egyéni fejlődést nyomon követő dokumentáció módosítását. Az úgynevezett egyéni fejlődést nyomon követő dokumentáció adatokat, méréseket, megfigyeléseket rögzít, a csoportnaplóba pedig átvezettek minden fejlesztéssel kapcsolatos tervezést. Az átalakított csoportnapló segítségével az óvodapedagógusoknak könnyebb a rendszerezett eredményeket felhasználni a tervezés során. Könnyebbé vált a tagóvodai, intézményi szintű összegzés. Az eredményeknek ilyen formában való rögzítése, feldolgozása és archiválása további elemzési és tudásmegosztási lehetőségeket is teremthetnek az iskolák felé. Nagy örömmel tölt el, hogy a munkatársaimmal kidolgozott módszertani újítást a szakmai zsűri is elismerte, így három év után továbbra is viselhetjük az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet – nyilatkozta Béres Istvánné. 

A cím adományozására ünnepélyes keretek között az Országos Tanévnyitó vagy a Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett egyéb rendezvényen kerül sor, melynek pontos ideje a koronavírus járvány elleni intézkedések miatt nem tervezhető egyelőre.

További programok »

FEL