Egyszerűbb, gyorsabb, költségtakarékosabb

2016. május 5. 15:24 | Laczkó Viktória

Kerekasztal beszélgetésen vettek részt a megye vállalkozói a békéscsabai Kormányhivatal központi épületében, melynek témája a vállalati szektorhoz kapcsolódó bürokrácia csökkentési program kidolgozása volt.

A Miniszterelnökség, a Nemzetgazdálkodási Minisztérium, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közös szervezésében indult útjára az országos konferenciasorozat, melynek Békéscsaba a 7. állomása volt. A rendezvény a Békés Megyei Kormányhivatal központi épületében vette kezdetét csütörtök délelőtt. Az eseménysorozat célja, hogy felmérjék a vállalkozói ügyféligényeket a közigazgatási eljárások további egyszerűsítése érdekében, valamint a Kormány ismerteti a bürokrácia- és állami rezsicsökkentéssel, illetve gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos eddigi intézkedéseit, továbbá a résztvevők szakmai előadások formájában ismerkedtek meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programmal (GINOP), valamint a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programmal (KÖFOP).

Az előadások után volt lehetőségük a vállalkozóknak, hogy feltegyék kérdéseiket, elmondják meglátásaikat a kerekasztaé beszélgetésen részt vevő szervek képviselőinek. Dr. Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség, területi közigazgatás fejlesztésért felelős helyettes államtitkára, dr. Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium, munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára, Nagy Mihály László, a VOSZ Békés Megyei Szervezet elnöke, dr. Petróczki Zoltán, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Kurucz Norbert, az e-Management Controlling Pénzügyi és Könyvviteli Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Kovács Tamás, a Békés Megyei NAV elnöke volt jelen a programon. 

 

FEL