Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem számít

2024. április 20. 18:25 | behir.hu

A tavalyi helyzethez képest 5-10 százalékos drágulásra lehet számítani a külföldi nyaralásoknál. Már a második egymást követő évben szárnyalja túl az előfoglalási időszak az előző évit.

Úgy tűnik, hogy a magyar utasokat sem a két éve tartó orosz-ukrán háború, sem pedig az október 7-óta zajló és a harcok kiszélesedésével fenyegető izraeli-palesztin konfliktus nem izgatja, amennyiben nem az ezeket az országokat vagy térségeket érintő utazásról van szó. Izraelbe most nem szerveznek utakat az irodák, de a helyzet normalizálódását követően várhatóan rövid időn belül megint keresett úti cél lesz.

– A turizmus sajátossága, hogy nagyon érzékenyen és hirtelen érintik a háborúk, valamilyen súlyos egészségügyi válság (pl. pandémia), a célországban zajló esetleges társadalmi elégedetlenség, a terrorcselekmények, valamint a természeti katasztrófák. Viszont, amilyen gyors a visszaesés ilyen esetekben, ha javul a helyzet, jellemzően nagyon rövid időn belül elindul a visszarendeződés is – mondta el a Portfoliónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. Bakó Balázs kiemelte: Tunézia most kezd magára találni, egy – főként külföldi turisták ellen – 2015 júniusában végrehajtott terrormerénylet óta. A tunéziai utak egyre népszerűbbek, már csak azért is, mert jellegükben, ár-érték arányukban hasonlóak az egyiptomi nyaralási lehetőségekhez.

Forrás: portfolio.hu

További programok »

Gazdaság

Fontos dolga lesz a marhatartóknak!

A húsmarha állatjóléti támogatás tartalmi értékelési szempontjai között fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelő szakképzettsége, amelyre felsőfokú szakképesítés esetén 20 pontot, középfokú végzettség birtokában 15 pontot kaphat a pályázó.
07:40
FEL