Egy hónapos fesztivál a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban

2023. május 23. 18:30 | behir.hu

A láncfesztivál a Dél-keleti Triolában – melynek tagjai a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház és a szegedi Kövér Béla Bábszínház – igazi bábos csemegéket tartogat.

A pünkösdi hétvégén nyitja ki új épületének kapuit a Békéscsabai Napsugár Bábszínház A program az Art Prom Halak című menetszínházával indul szombat reggel 10 órakor a Korzó térről, hogy az új bábszínházhoz érve a közönséggel együtt vegyék birtokba a Napsugarasok a bábszínházi csodák új helyszínét. Szombat reggeltől három napon át a világ minden tájáról érkeznek a bábosok! A külföldi előadások bár nem magyar nyelvűek, a vásári bábjáték garancia a felhőtlen szórakozásra. 

A Csabai Pünkösdi Forgataghoz és a Városi Gyereknaphoz is kapcsolódnak a programok május 27-29. között. Természetesen a Napsugár Bábszínház előadásiból is láthat néhányat a közönség. A Legkisebbeknek a Jujj, jön a Rongymacska című előadást, míg a nagyobbaknak Borbolya és Kikinda boszorkányos történeteit játsszák majd. Egy nagyon izgalmas mechanikus játszótér, Kádár Ferkó és a Napsugaras játszóház is feltűnik majd a bábszínház kertjében. Hétfőn este 6 órától a Tűzmadarak látványos cirkuszi varietéja zárja a programot. Ezen a hétvégén kulisszajárásokat is indítunk, ahol az Ursziny – Beliczey kúriáról és a Napugár Bábszínházról tudhatnak meg titkokat a résztvevők! Fontos, hogy a beltéri programokra előzetesen regisztrálni kell! A Napsugár felületein ehhez minden információ megtalálható. 

Június 3-án, Egy Napsugaras szombatra vár mindenkit a bábos társulat. A Stelzen Art gólyalábas virágaihoz hasonló produkció még nem járt a békési megyeszékhelyen! Délelőtt őket és Matija Solce Pulcinella előadását, délután mesekoncertet és árnyjátékot is nézhetnek az érdeklődők!

Június 18-án este 7 órától a főtérre várnak mindenkit, amikor is Monsieur Bocamoll, Marcello, a feltaláló és Ursus, a bátor akrobata pilóta a Zeppelinjükkel a 20. század eleji légi közlekedés úttörőinek mesés korába repítenek minket. Szemünk láttára szállnak be a világ első repülőjébe! Semmi sem fordíthatja vissza őket. Sem viharok, sem üzemzavarok nem rettentik őket. A közönség segítségével minden akadályt legyőznek. Világkörüli útjaik során emberekkel találkoznak, városokat látnak, szerelembe esnek... zene és színpompa tölti meg az utcákat. A Zeppelin egészen a bábszínház épületéig repül, ahol aztán a kertben egy kis esti akusztikus koncert várja a kicsit nagyobbakat, vagyis a középiskolás – felnőtt korosztályt, a Hadik – Karádi játszik majd. 

A sornak még nincs vége, hiszen a Napsugárban most a Múzeumok éjszakája is három napig tart! Ez a három nap pedig inkább a nagyobbaknak szól. Bruno Leone világsztár a bábosok között, Pucinella című előadását hozza el Békéscsabára. Igazi csemege Sofie Krog Díva című előadása felnőtteknek! A Karomato és Sarkadi Bence marionettjátéka nem ismeretlen azoknak, akik jártak már Nemzetközi Bábfesztiválon. Mindkét előadás világhírű, számos díjjal kitüntetett bábjáték! De lesz virtuális bábkiállítás, könnyű esti programok a kertben és bábok minden mennyiségben.

A programok a 10. Színházi Olimpia keretében valósulnak meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

Forrás: Békéscsabai Napsugár Bábszínház

További programok »

Itthon

Feri és a kutyák

Egy nagyon bájos mini riportfilmet készített a közelmúltban a Duna TV a békéscsabai Zuh Ferenccel (Sic! – általában a fővárosban ezt a vezetéknevet német kiejtéssel mondják; lehet, hogy nekik van igazuk); tehát Such Ferenc mesélt a kezdetektől (is).
15:47
FEL