Egy férfi, két szabálysértés, három bűncselekmény

2019. június 21. 10:39 | behir

Alkoholt ivott, majd engedély nélkül elvitte egyik ismerőse kocsiját egy békéscsabai férfi, akit már korábban jogerősen eltiltott a járművezetéstől a rendőrség. A kocsiban üzemanyagot tankolt az egyik mezőberényi benzinkúton, de nem fizetett a tankolásért. A rendőrök rövid időn belül elfogták. A gyorsteszt kábítószer fogyasztást jelzett nála és a ruházatában is találtak növényi törmeléket a nyomozók.

A mezőberényi benzinkút egyik dolgozója tett bejelentést a rendőrségre 2019. június 20-án 9 óra 15 perckor arról, hogy egy személygépkocsit vezető férfi tankolt náluk, majd fizetés nélkül elhajtott. A rendszám alapján a rendőrök felkeresték a kocsi bejegyzett tulajdonosát, aki ekkor vette észre, hogy az autóját ellopták. A rendőrség azonnal körözést adott ki a járműre, a járőrök pedig alig két óra alatt meg is találták Békéscsaba belvárosában a keresett autót.

A kocsit egy 24 éves békéscsabai férfi vezette, akinél a helyszíni légalkoholmérés eredménye pozitív értéket mutatott, a gyorsteszt pedig kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A nyomozók U. János nadrágzsebében zöld növényi törmeléket, a pénztárcájában pedig kristályos anyagot találtak.

Kiderült az is, hogy a férfi többek között azért sem vezethetett volna, mert a Békéscsabai Rendőrkapitányság 2019. június 27-ig eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és kábítószer birtoklása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellene. Emellett U. János ellen a Békési Rendőrkapitányság csalás miatt szabálysértési eljárást is indított, a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt pedig a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják.

Forrás. police.hu

 

További programok »

FEL