Egy csipetnyi Zagar a Csabagyöngyében

2016. február 5. 09:27 | Varga Diána

A magyar alternatív zene rajongói áldhatják azt a pillanatot, amikor a - még - tizenéves Zságer Balázs úgy döntött, hogy karrierjének orcáját a zenélés felé fordítja.

 A fiatal Balázs részben saját magára hagyatkozva tanulta ki a zeneszerzést. A sok számítógép és hangszer előtt eltöltött idő meghozta gyümölcsét, így Balázs a hazai elektronikus zeneipar egyik legismertebb és legkiválóbb előadója lett. Pályafutását kisebb jazz-, és blues-zenekarokban kezdte, ami megfelelő alapot adott neki, hogy később a Yonderboi-quintet oszlopos tagjaként több ezernyi fület és szívet csábítson el.

A Yonderboi addigi formációjának búcsút intve, 2002-ben a Quintet néhány tagjával új vizekre evezett, és a megújult banda Zagar néven kezdte el hasítani az étert. Balázs közkedveltségét a rendszeres fesztiválozás és a fellépések mellett a bezsebelt Fonogram díj és a négy ez idáig megjelent nagylemez is mutatja. A páratlan zenész a Zagaron kívül is nagyon aktív, reklám- és filmzenék szerzésével, és producerkedéssel is foglalkozik.

Zságer Balázzsal következőleg a Csabagyöngye Kulturális Központban, február 5-én lehet találkozni, ahol 20:30-tól a Random Trip koncert keretein belül más, népszerű hazai előadókkal karöltve szórakoztatja a rajongókat (x)

További programok »

FEL