Drog és alkohol miatt is akadt dolga a rendőröknek a hétvégén Békésben

2024. június 24. 17:37 | behir.hu

Kábítószergyanús anyagot találtak egy fiatalnál a rendőrök Orosházán, Békéscsabán, Békésszentandráson és Szarvason ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek, de lopás miatt is akadt dolga a rend őreinek a hétvégén.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a Készenléti Rendőrség járőrei június 21-én Orosházán, egy 19 éves fiatalembernél. A tinédzser egy autóban utazott, a kocsit a rendőrök 10 óra körül állították le a Szondi utca és a Kutasi utca kereszteződésében. Igazoltatták a benne ülőket és átvizsgálták az utasteret, a növényi törmelék a fiú kézitáskájában volt. Az Orosházi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene.

Két férfit vett szabálysértési őrizetbe a rendőrség engedély nélküli vezetés miatt június 21-én, Békés vármegyében. Egyiküket, egy 17 éves albertirsai fiatalembert délután fél 3 körül állították le Orosházán, a Móricz Zsigmond utcában. Személygépkocsit vezetett úgy, hogy nincs rá jogosítványa. A másik férfi este fél 8-kor Békésen, a Teleky utcában motorozott, amikor igazoltatták. Kiderült, hogy arra a kategóriájú motorra, amin ült, nincs vezetői engedélye. A rendőrök mindkét szabálysértőt három napon belül bíróság elé állíthatják.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2024. június 21-én délelőtt Mezőberényben előállítottak egy orosházi férfit, mert személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Szegedi Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől. A 35 éves férfi ellen büntetőeljárás indult.

Békés vármegyében az elmúlt hétvégén három autós ellen indított büntetőeljárást a rendőrség ittas járművezetés gyanúja miatt. Június 22-én, Békéscsaba külterületén, a 44-es főúton egy férfinél, míg Szarvason egy nőnél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Másnap éjjel negyed 3 körül pedig Békésszentandráson szintén egy férfinél lett pozitív a légalkoholmérés eredménye.

A gyulai közúti határátkelőhelyen  június 22-én fél 7 után pár perccel belépésre jelentkezett egy ukrán állampolgár egy lengyel honosságú tehergépkocsival. Az ellenőrzéskor a sofőr egy ukrán vezetői engedélyt adott át a határrendészeknek, amiről kiderült, hogy hamisítvány, ezért nem léphette át az államhatárt, a román hatóság eljárást indított ellene.

A békéscsabai strandon  június 22-én eltűnt egy férfi és egy nő táskája. Együtt érkeztek a fürdőbe 14 óra körül, a fűre letették a hátizsákjukat, letakarták egy törölközővel és őrizetlenül hagyták. Majdnem három órával később vették észre, hogy nincs meg. Három telefon, egy autó indítókulcsa, pénztárca iratokkal és három bankkártyával, illetve ruhák, cipők voltak benne. A rendőrség nyomozást indított, keresik a lopás elkövetőjét. Emellett ismételten kérik a strandolókat, hogy ne hagyják őrizetlenül személyes dolgaikat, értékeiket! Csak azt vigyék magukkal, amire szükségük lesz, és ha nincs értékmegőrző, mindig legyen valaki, aki figyel a táskákra. A Békés vármegyei rendőrség a Facebook oldalán egy videót is közzétett, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a törölköző nem védi meg az őrizetlenül hagyott értékeket.

További programok »

FEL