Dodzsem pályának nézte az utat a jogosítvány nélkül, részegen vezető férfi

2018. szeptember 27. 10:58 | behir

Engedély nélkül vitt el egy kisteherautót egy férfi Mezőberényben. A járművet ittasan vezette és balesetet okozott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Parkoló autóknak ütközött egy kisteherautó július 8-án, 2 óra 30 perc körül, Mezőberényben. A járművet egy férfi vezette, aki az egyik italozóból gyalog indult hazafelé. Útközben megállt ismerőse házánál, és beült a ház előtt lezáratlanul álló kisteherautóba. Elindult és a Kölcsey lakótelepen több parkoló autónak is nekiment. A balesetben senki nem sérült meg, de a 27 éves B. Sándor az ütközés után kiszállt a teherautóból és gyalog hazament. A rendőrök néhány óra alatt elfogták, a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála. Előállították mintavételre, majd a Mezőberényi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte, hogy a tulajdonos engedélye nélkül használta a tehergépkocsit és a vezetés előtt alkoholt ivott, amit az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat ki is mutatott.

A Békési Rendőrkapitányság a mezőberényi férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indított. Emellett engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult ellene, mert nincsen jogosítványa. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat 2018. szeptember 26-án átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu

További programok »

Kék hírek

Horrorkaravánt fogtak az M44-esen

A különféle túlterhelt és furcsán összerakott utánfutós szerelvények a magyarországi autópályák és autóutak jelenségei. Békés megyében nemrég adták át az M44 Kondoros-Tiszakürt közötti szakaszát, így csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az első veszélyes autószállító szerelvény.
14:18
FEL