Díjeső a VI. Magyar Teátrumi Nyári Fesztiválon - galéria

2017. augusztus 19. 23:31 | behir.hu

Augusztus 19-én, szombaton este Csondor Kata és zenekara koncertjével befejeződött a Szarvasi Vízi Színház 2017-es nyári évada, az éjszakai díjátadóval pedig a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál, amelyen a legjobb produkciókat és színészi teljesítményeket díjazták. Komáromi Anett és Vadász Gábor, a Jókai Színház színművészei is a díjazottak között.

A díjátadó gálára az idő rövidsége ellenére az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek díjazottak.
A fesztivál díjairól hétfős társadalmi zsűri döntött. A zsűri tagjai voltak: Babák Mihály, Szarvas város polgármestere; dr. Melis János címzetes főjegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző; Mihaleczné Kovács Mária nyugalmazott jegyző; Gombárné Bata Mária a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke; dr. Kutas Ferenc, a Szarvasi Krónika felelős szerkesztője, nyugalmazott középiskolai tanár, valamint Galambos Edit Ágnes színházbarát. Június közepe óta 19 nagyszínházi (prózai, zenés és táncszínházi) produkciót, 5 gyerekelőadást, közel 30 vers- tánc- illetve dalestet láthatott a közönség. Idén is volt jelelt, valamint audionarrált előadás, gondolva a hallás- és látássérült látogatókra.  A gálán a műsorvezetői szerepet Fekete Péter miniszteri biztos, a Szarvasi Vízi Színház művészeti vezetője és Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság főtitkára, karöltve magabiztosan, a humort sem nélkülözve hozta. Az ünnepi díjátadót Csondor Kata és zenekara, valamint Pál Tamás énekes, színész koncertje színesítette.

A VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon az alábbi díjakat osztották ki:

A LEGJOBB PRÓZAI RENDEZÉS A TATABÁNYAI JÁSZAI MARI SZÍNHÁZ NYOLC NŐ CÍMŰ BŰNÜGYI KOMÉDIÁJA
A LEGJOBB PRÓZAI ELŐADÁS A JÁTÉKSZÍN ÉLETREVALÓK CÍMŰ IGAZ MESÉJE
A LEGLÁTVÁNYOSABB PRÓZAI ELŐADÁS A SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ VIDÁM KÍSÉRTET CÍMŰ VÍGJÁTÉKA
A LEGJOBB ZENÉS ELŐADÁS A SZARVASI CERVINUS TEÁTRUM VALAHOL EURÓPÁBAN CÍMŰ MUSICALE
A LEGJOBB ZENÉS RENDEZÉS A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ VESZEK EGY ÉJSZAKÁT CÍMŰ ZENÉS KOMÉDIÁJA
A LEGLÁTVÁNYOSABB ZENÉS ELŐADÁS A TURAY IDA SZÍNHÁZ A FÉRFIAK A FEJÜKRE ESTEK! CÍMŰ ZENÉS VÍGJÁTÉKA
A LEGKÜLÖNLEGESEBB ELŐADÁS A FESTETT MOSOLY BOHÓCGÁLA
A LEGJOBB MESEJÁTÉK RENDEZÉS A ZENTAI MAGYAR KAMARASZÍNHÁZ LÚDAS MATYI CÍMŰ MESEJÁTÉKA
A LEGLÁTVÁNYOSABB MESEJÁTÉK A BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ ÉS A BALASSI TÁNCEGYÜTTES ÁLLAT(I)MESE CÍMŰ ELTÁNCOLT MESEJÁTÉKA
A LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ MEGOSZTVA HIRTLING ISTVÁN ÉS VADÁSZ GÁBOR - JÁTÉKSZÍN ÉLETREVALÓK
A LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ MEGOSZTVA ESZTERGÁLYOS CECÍLIA - ÚJSZÍNHÁZ SÁRI BÍRÓ, KOMÁROMI ANETT - BÉKÉSCSABAI JÓKAI SZÍNHÁZ BALKÁN KOBRA
A LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ: UJRÉTI LÁSZLÓ - JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ VESZEK EGY ÉJSZAKÁT
A LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ GOMBOS JUDIT - SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ VIDÁM KÍSÉRTET

Szép gesztus, és most már hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy a Magyar Teátrumon kívül a házigazda Szarvas város is díjakkal koronázza az estét.

Szarvas Város Önkormányzatának Nagydíja a Békéscsabai Jókai Színháznál talált gazdára, a kitűnő nyári szarvasi előadásokért.
Polgármesteri különdíjat vehetett át Seregi Zoltán, a Szarvasi Vízi Színház sikeres nyári évadáért, Fekete Péter pedig a szarvasi színházi életért végzett sikeres munkája elismeréseként.
Polgármesteri különdíjjal jutalmazták Dósa Zsuzsa színművészt, a Valahol Európában című előadásban nyújtott kiváló alakításáért, az összes gyerekszereplővel együtt.
Polgármesteri különdíjjal ismerték el Kurucz Márk technikai- és háttérmunkáját is.
A Galambos Edit színházbarát által alapított Józsa Mihály-díjat idén Szőke Pál színművész, Jónás könyve című verses estjéért érdemelte ki.

Különdíjat kaptak szarvasi magánszemélyektől, alapítványoktól: Szemerédy Bernadett, Tege Antal és Timkó János színművészek kiváló színészi alakításaikért, valamint a Kukac Kata című mesejáték is.

További programok »

Itthon

Két Békés megyei fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott keddi sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
2019. július 16. 16:05
FEL