Csomorkányban és Fecskésen is legelnek a szürkemarha gulyák

2023. augusztus 1. 07:15 | behir.hu

A Körös-Maros Nemzeti Parkban fekvő Vásárhelyi-puszta az itt élő emberek számára nemcsak füves táj, hanem állattartásra és legeltetésre alkalmas pusztarész is.

A Körös-Maros Nemzeti Park munkatársai a puszta déli részén elhelyezkedő Csomorkány és az északi részen található Fecskés nevű területekre, az ottani gulyaállásokra már május elején kihajtották a magyar szürke szarvasmarhákat. Az állatok rideg tartásban maradnak itt egészen addig, míg a hideg időjárás be nem köszönt ősszel.

A legutóbbi szaporulat borjai időközben életerős növendékekké serdültek. Testtömegük már a 180-250 kg-ot is eléri. A nemzeti parkban legeltetett állatok húsa tömör, márványozott, erősen rostos, ezért a belőlük készült ételek rendkívül finomak és egészségesek.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL