Csodás eredménnyel zárja az évet a Torna Club Békéscsaba

2018. december 4. 12:33 | behir

Az Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV) Magyarország női utánpótlás válogatottja első helyen végzett Liberecben. Szujó Hanna, a Torna Club Békéscsaba büszkesége egyéni összetettben szintén a dobogó legfelső fokára állhatott Csehországban. Hanna edzői: Zsilinszki Tünde és Petrovszki Pál.

 

Szujó Hanna (b) a Torna Club Békéscsaba büszkesége aranyéremmel térhetett haza

A magyar leány tornászválogatott aranyérmet nyert a hétvégi csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén, míg a fiúk a harmadik helyen végeztek. Az egyéni összetett versenyt Szujó Hanna nyerte, aki a szerenkénti döntőkben is szerzett két további érmet.

A jövő évi korosztályos erőpróbákra való felkészülés jegyében, fiatal csapattal vett részt a magyar tornászválogatott a libereci Olimpiai Reménységek Versenyén. Az eredményeken azonban ez, különösen a lányok esetében, egyáltalán nem látszódott meg.

A Horváth Emma, Makovits Mirtill, Nerhof Anett, Szilágyi Nikolett, Szmirnov Anna, Szujó Hanna összeállítású válogatott ugyanis megnyerte a csapatversenyt, az egyéni összetettben pedig a békéscsabai Szujó Hanna állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A második napon megrendezett szerenkénti döntőben sem lehetett a fiatal magyar tornász hölgyet megállítani, a háromból két szeren finálézott, talajon ezüstöt, gerendán pedig bronzot nyert.

A fiúk mezőnyében négy ország vett részt a viadalon. A magyar gárda a harmadik helyen végzett, a szerenkénti döntőkben Márkus Sebestyén Róbert révén bővült az éremkollekció egy lovon szerzett bronzzal.

 

Forrás: Nemzeti Sport

 

 

 

FEL