Csalással is próbálnak bérletet vásárolni

2020. október 30. 19:35 | behir

Egyre nagyobb kihívást jelent a visszaélések, csalások vagy gyanús tranzakciók kiszűrése, monitorozása és szakértői vizsgálata a MÁV Biztonsági Igazgatóság számára – . Mint kiderült, nemrég egy hosszabb ideje tartó esetsorozat vett fordulatot: sikerülhet ugyanis az ügyet megnyugtató módon lezárni és a keletkezett kár is megtérülhet.

A MÁV biztonsági Igazgatósága 2018 szeptemberében kapott jelzést az értékesítési felügyelettől arról, hogy valaki(k) ugyanazzal a bankkártyával nagy értékben vásároltak bérleteket, feltehetőleg fedezet nélkül – írja Vasutas Magazin szakmai lap. Ilyenkor jegyvizsgálói, vizsgáló főkalauzi ellenőrzéskor előírás a jegykép biztonsági elemeinek helyszíni felülvizsgálata – a jelzések alapján és az ellenőrőzések nyomán négy bérletet vontak be. 

Mint kiderült, több millió forint a kár, ezért a MÁV feljelentését követően a Miskolci Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya vizsgálja az esetet; a nyomozás jelenleg is folyamatban van. A vasúttársaság időközben további tárgyi bizonyítékokkal szolgált, így az elkövetéssel megalapozottan gyanúsíthatók köre kibővült, 56-ról pedig közel 100 főre nőtt a tanúk száma. Az ügyben eddig meghallgatott gyanúsítottak egy része beismerő vallomást tett, azonban a széles elkövetői körre való tekintettel az ügyészség várhatóan további lépéseket tesz majd az eljárás felgyorsítása és a felelősségrevonás érdekében – olvasható a lapban.

FEL