Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

2024. június 15. 18:38 | behir.hu

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.

Második alkalommal híva életre a Együtt A Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Alapítvány a Kisangyalok családi napját Gyulán, a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs központban. A rendezvényre színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

– Szeretnénk minden évben megszervezni ezt a családi napot. A rendezvény célja egyértelműen az, hogy bemutassuk a mozgássérültek speciális világát, érzékenyítsük a többségi társadalmat, hogy ők is lássák, miként élnek és milyen céljaik vannak a mozgáskorlátozottaknak – fogalmazott dr. Seres Ábel, Együtt A Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Alapítvány elnöke.

A rendezvényre Budapestről látogatott el a Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes, tagjai között mozgássérült és ép táncosokkal is.

– Azt az üzenetet szeretnénk közvetíteni a világ felé, hogy fontos a párbeszéd köztünk, mozgássérültek és az ép emberek között – osztotta meg Fancsali Zoltán, aki 2008-ban csatlakozott az egyesülethez.

A programot koncerttel és eredményhirdetéssel zárták, ahol a rajzversenyen és a vetélkedőn legjobban teljesítőket díjazták.

Galéria

Osgyán Ágnes

További programok »

Gyula

A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek Gyulán

Szentmisével és koszorúzással emlékeztek a málenkij robotra elhurcoltakra és az onnan hazatértekre Gyulán. A városból 1945 januárjában több mint ötszáz német nemzetiségű polgárt deportáltak a Szovjetunióba, ahol kényszermunkát végeztek.
2024. július 14. 11:23
FEL