Csaba királyfi története képekben

2016. szeptember 19. 14:44 | behir.hu

Csillagösvényen címmel nyílt kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban. A Csaba királyfi útján rendezvény részeként négy művész mutatkozhatott be a munkáin keresztül. A kiállított képeken a Magyarság szeretete köszön vissza.

Gábriel Erika énekművész Csaba királyfi dalát hozta el a közönségnek. A Csillagösvényen című kiállításon négy művész mutathatta be alkotásait. Ütő Gusztáv, a sepsiszentgyörgyi képző és akcióművész performer fényképeiből hozott ízelítőt Békéscsabára.

A szintén erdélyi Mira Marincas Kolozsváron él és alkot. Mint mondja a föld mindenre emlékszik. Ez a gondolat köszön vissza horizontális képein is.

 - A történelem mindig ismétli önmagát, de mindig más szereplőkkel, viszont a föld mindig visszaemlékezik, ezeket a rétegeket próbáltam különböző megnyilvánulásokba bemutatni - osztotta meg velünk a fotós.

Baji Miklós Zoltán Gyopárka nevű dobjának reinkarnációját festette meg, ezekből láthatunk néhányat a tárlaton.

 - Egy olyan történetet láthatnak a nézők, amikor Gyopárka reinkarnálódik, keresi a formáját. Itt leginkább a bagoly szerepel, mint nekem az egyik erős segítő szellemem - fogalmazott a képzőművész.

Nógrádi Csillát többen a megye első lovas polgárőreként ismerik. A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban végzett művész lovas képei fényképi hitelességgel adják vissza az állatok vonásait.

A kiállítás október 5-ig várja az érdeklődőket a Csabagyöngye Kulturális Központban.

FEL