BRSE: Ünnepelték a csodacsapatot

Hazatért Franciaországból a CEV Kupa-negyeddöntös gárda

Történelmi tettet hajtottak végre a csabai röplabdás lányok! A BRSE a második számú európai kupasorozatban, a CEV Kupában a 3-1-es hazai győzelem után idegenben is diadalmaskodott, így bejutott a legjobb nyolc közé. A nagy bravúrt végrehajtó csapatot a városi sportcsarnoknál köszöntötték a szurkolók.

Mintegy félszáz BRSE-drukker gyűlt össze a szezon egyik legfontosabb mérkőzésére. Már a meccs előtt is optimisták voltak a szurkolók.

–  Bízok benne, hogy még akár nyerhetnek is vagy ha nem akkor aranyszett lesz a vége, de remélem, hogy győzni fognak – tippelt az egyik fanatikus.

Telefonnal a kezükben vagy éppen a kivetítőt nézve izgultak a röplabda rajongók, akik az egyik belvárosi sörözőben szurkoltak Szakmáry Grétáéknak. A mérkőzést többféleképpen követték a drukkerek, hiszen olykor egy telefonos élő közvetítést, olykor egy internetes portál eredménykövetését nézték. Az első szett sikere után a BRSE ezt követően meg sem állt a 3-1-es győzelemig, így továbbjutást ünnepelhetett a francia Beziers otthonában, ahol a hazai csapatot bíztató fúvós zenekar is elismerte a csabai lányok játékát.

A győztes csapat még éjszaka útra kelt, majd délután érkezett Békéscsabára. Az együttes szurkolói pedig a városi sportcsarnoknál köszöntötték a lányokat.

– Fontos volt, hogy úgy menjünk fel a pályára, mintha ez lenne életünk utolsó mérkőzése. Tudtuk, hogy ki kell adnunk magunkból mindent, ez a mi meccsünk, ez a mi napunk, és ezt mindenki teljesítette. Mindenki tisztában volt a téttel, de ez nem nyomasztott minket, hanem éltünk a lehetőséggel – emelte ki Tálas Zsuzsanna.

Soós Nikolették számára nemcsak a két mérkőzés, hanem az ünneplés, majd a fogadtatás is emlékezetes marad.

– Tudtuk, hogy a Beziersnek van egy zenekara, amely az egész meccsen játszik. Miután megnyertük a meccset, ott maradtak és játszottak nekünk, mi pedig táncoltunk a pályán, Amikor bekanyarodtunk és megláttam, hogy ennyien eljöttek, az nagyon megható volt – fogalmazott könnyeivel küszködve a csapatkapitány.

A csabai gárda a CEV Kupa negyeddöntőjében az olasz Busto Arsizio gárdájával találkozik majd.

Megosztás:

Címke: , ,