Bronzérmet szerzett az U20 Országos Bajnokságon a BRSE

2023. május 21. 18:04 | behir.hu

Dobogót ért a BRSE utánpótlás csapata számára az országos bajnokság fináléja.

Nagy Attila együttese pénteken a csoportmeccsekkel kezdte meg a küzdelmet, a ‘B’ jelű hármasból egyenes ágon bejutott az elődöntőbe azok után, hogy az első meccsen még 3:1-es vereséget szenvedett a Szent Benedek Röplabda Akadémiától, a másodikon viszont 3:0-ra legyőzte a házigazda Budaörsöt – írja beszámolójában a BRSE. 

A szombati elődöntőben a keresztjátékból továbbjutó MTK-val játszottak a csabaiak, a fővárosi csapat három szettben jobbnak bizonyult és bejutott a fináléba. A másik elődöntőt az UTE és a Gödöllő játszotta, a csatát pedig utóbbi együttes nyerte, így a BRSE utánpótlás csapatára az újpestiek vártak vasárnap.

A bronzmérkőzés rendkívüli hullámzást hozott, csak a negyedik játszma alakult szorosan, a felek többször is hosszú pontszerző sorozatokat tudtak bemutatni. Az utolsó ilyen a csabaiké volt, ugyanis a mindent eldöntő, ötödik szettben 2:4-ről 11:4-re fordítottak, onnan pedig magabiztosan húzták be a rövidítést, ami pedig bajnoki bronzérmet jelentett.

Eredmény, bronzmérkőzés:
BRSE–UTE 3:2 (18, -14, 11, -19, 6)

BRSE: Sinka Dalma, Mikus Nina, Fekete Gréta, Feld Bettina, Gellén Viktória, Lázár Kamilla, Szécsi Panna, Szatmári Lilla, Fekete Ramóna, Korcsok Karolina, Erdei Kinga, Tuska Brigitta, Kucsera Jázmin, Nánási Zoé. Vezetőedző: Nagy Attila. Másodedző: Németh Ferenc.

A torna legtechnikásabb játékosának Sinka Dalmát választották.

Végeredmény:
1.helyezett: MTK
2.helyezett: Gödöllői RC
3.helyezett: BRSE
4.helyezett: UTE
5.helyezett: Szent Benedek RA
6.helyezett: BDSE-Emericus

Nagy Attila:

„Örülök a győzelemnek, megérdemeltük a bronzérmet a szezon alapján, nagyon büszke vagyok a lányokra! A megnyert szettek után jöttek ma a megtorpanások, de volt tartásunk és nem estünk össze a vesztes játszmákat követően, hanem meg tudtunk újulni. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát, többeknek ez volt az utolsó évük, nekik sok sikert kívánok!”

További programok »

FEL