Bravúros csabai győzelem – Idegenben verték meg a soproniakat a kosarasok

2024. február 25. 11:04 | behir.hu

78-83-ra végződött szombat este a SMAFC 1860 Soproni Egyetem és a Békéscsabai KK összecsapása.

SMAFC 1860 Soproni egyetem - Békéscsabai KK 78-83 (20-21, 20-21, 21-20, 17-21)

 

– Nem a legjobb előjelekkel utaztunk Sopronba, hiszen Hajdu Marci egy bokasérülést szedett össze az előző fordulóban, ráadásul többen is betegséggel küzdöttek a héten. Ellenfelünk hazai pályán eddig szinte verhetetlen, mindössze egy vereségük volt a szombati mérkőzés előtt. Nagyon fizikális meccsre számítottunk, amit meg is kaptunk – írták a csapat közösségi oldalán.

Hozzátették: sikerrel vették fel a kesztyűt és az első két negyedet minimális különbséggel megnyerték. A folytatásban sem tudott egyik csapat sem elszakadni, tizenhétszer cserélődött a vezető kiléte. A záró játékrészben egy 7-0-ás rohammal tíz pontos előnybe kerültek a viharsarkiak, de innen is visszajött a Sopron. Végül is egy nagyon nehéz végjátékban sikerült behúzni a mérkőzést.

A kép forrása: hunbasket.hu

 

A csabaiak mestere így értékelte az összecsapást:

– Gratulálok a csapatomnak! Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Sopron nagyon erős csapat, főleg hazai pályán, sok magas emberrel, nagyon fizikális játékkal. A 3. negyedben volt egy olyan periódusunk, ahol túl tudtunk lendülni azon, hogy fizikálisan játszanak, egy kicsit talán mi is tudtunk dominálni. Nagyon fontos szituációkba betaláltunk. A végén a 10 pontos előnyünket majdnem eljtászottuk és végjátékba keveredtünk, legközelebb ezt sokkal magabiztosabban kell megtartanunk. Örülök, hogy a végén higgadtak voltunk, bedobtuk a bónusznál a büntetőket és nagyon fontos, hogy nyertünk idegenben egy ilyen erős csapat ellen. Sok sikert kívánok a Sopronnak a továbbiakban! – fogalmazott Vuk Pavlovic.

Forrás: FB/Békéscsabai KK, hunbasket.huTovábbi programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL