Biztonság Hete: A szentandrási iskolások nyerték a vetélkedőt

2023. szeptember 26. 08:12 | behir.hu

A Biztonság Hete rendezvénysorozat részeként Autómentes Napot tartottak Szarvason, a Szarvasi Vízi Színház versenyközpontban. Az általános iskolás csapatokat nyolc állomásos vetélkedő várta - számolt be a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Az ünnepélyes megnyitón a megjelenteket Babák Mihály polgármester, Molnár Sándor rendőrkapitány, Bíró Zoltán tűzoltóparancsnok, valamint Sükösd Attila, a szarvasi Honvédelmi Sportközpont vezetője köszöntötte. A rendezvény lebonyolításában részt vett a Szarvasi Rendőrkapitányság, a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem, a Tessedik Sámuel Múzeum, valamint a Honvédelmi Sportközpont Birkózó Egyesülete.

A nyolc különböző állomáson elméleti és gyakorlati tudáspróbák, vetélkedők-versenyek várták a vállalkozó szellemű fiatalokat: lövészet, gránátdobó verseny, íjászat, közlekedési ismeretek, állatvédelmi tesztek, bűnmegelőzési ismeretek, egészségügyi tesztek, vízi rendészeti ismeretek, valamint várostörténeti ismeretek várták a diákokat. A szervezőknek és a résztvevőknek köszönhetően a rendezvényen végig a jó hangulat és a felszabadultság volt a jellemző.

A rendezvény zárásaként a versenyen jól teljesítők az alábbi helyezésükért vehették át a megérdemelt elismeréseiket:

1. Békésszentandrási Hunyai János Általános Iskola
2. Szarvasi Szlovák Általános Iskola 7. A. osztálya
3. Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola 7. A. osztálya

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját, a Katasztrófavédelmi állomáshelyen nyújtott maximális pontszám elérése miatt a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola vehette át.

További programok »

FEL