Békéscsabán is megemlékeztek a szeptember 11-i merényletre

2016. szeptember 12. 15:36 | behir.hu

Vasárnap volt tizenötödik éve, hogy az Al-Kaida terroristái eltérített utasszállítókkal repültek neki a World Trade Center tornyainak. A szeptember 11-i merénylet volt az Egyesült Államok történetében - amerikai földön végrehajtott - legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás. Több mint háromezer ember veszítette életét.  A Világkereskedelmi Központ ikertornyai ellen 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrorista merényletben hősi halált halt tűzoltók, civil személyek és rendkívüli dolgozók emléke előtti tisztelegtek vasárnap a megye tűzoltói. 14 óra 46 perckor az első gép becsapódásának időpontjában a tűzoltógépjárművek előtt, védőruhában, a riaszthatóság fenntartása mellett, egy perces szirénázással és tisztelgéssel emlékeztek meg az elhunytakról.

Pennsylvaniában bensőséges ünnepségen emlékeztek az áldozatokra

A feltételezések - és a terroristák megtalált egyes dokumentumai - arra utaltak, hogy a gépeltérítők a Fehér Házba, vagy a Capitolium épületébe akarták vezetni az utasszállítót.
A lezuhant gépen a legénységgel együtt, negyvenen tartózkodtak, valamennyien szörnyet haltak. Emlékükre Shanksville városa falat emelt, amelyen a neveiket örökítették meg. A vasárnapi ünnepség e falnál zajlott. Az azóta nemzeti parkká minősített emlékhelyen már reggel gyülekeztek az áldozatok családtagjai és rokonai. Itt is, csakúgy, mint New Yorkban, harangok kondulásával és az áldozatok neveinek felolvasásával emlékeztek, majd koszorút helyeztek el és katonazene csendült.

Ezek is érdekelhetik

FEL