Békéscsaba önkormányzata árverésen értékesíti ingatlanát

2018. szeptember 28. 15:42 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata árverésen kívánja értékesíteni a következő ingatlanát: Békéscsabán, a külterület 0881/21 hrsz.-on nyilvántartott (Almáskertek), 4051 m2 területű „kivett tanya, szántó” megnevezésű ingatlan 1/1-ed tulajdoni hányadát.

 

Helyrajzi szám: 0881/21

Terület nagysága: 4051 m2.

Az összesen 4051 m2 nagyságú ingatlan a) kivett tanya megnevezésű, 786 m2 területű alrészletből, és b) szántó megnevezésű, 3265 m2 területű alrészletből áll.

 

Beépíthetőség:

A hatályos településrendezési terv által engedélyezett létesítmények valósíthatók meg a területen. A beépíthetőség feltételeiről a Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály Építéshatósági Csoportja ad felvilágosítást. A szükséges hozzájárulások beszerzése a vevő feladata és költsége.

 

Közművek:

 

A környék részleges közművesítettséggel rendelkezik, az értékelt ingatlan elektromos áramellátása légkábelen, városi közműhálózatról megoldott, a többi közmű az ingatlantól kb. 500 méterre érhető el. A rácsatlakozás lehetőségeiről a közmű-üzemeltetőkkel egyeztetni kell. A közművekre való rácsatlakozás költségei a vevőt terhelik. A közműfejlesztési hozzájárulásokat is a vevőnek kell megfizetnie.

Az ingatlan elhelyezkedése, alakja, domborzati viszonyai:

Az ingatlan a város észak-nyugati részén, az Almáskertek elnevezésű városrészben helyezkedik el. Az ingatlan a 47-es számú főútról letérve, kb. 400 méterre található, kihordott burkolatú, jó minőségű úton közelíthető meg.

A környék infrastrukturális és közmű ellátottsága részleges, a környező ingatlanok szántóföldek, mezőgazdasági-, illetve tanya ingatlanok és lakóházak.

Az ingatlan teljes területe közel téglalap alakú, amely nyeles telekként egy bekötő úttal rendelkezik a Pepin utca felől. Az ingatlan megközelítése közterületről ezen, a kb. 3 méter széles úton lehetséges. Az ingatlan középső részén található a kivett tanya alrészlet, ezt veszi körbe az ingatlan szántó része.

 

Egyéb feltételek:

A nyilvános árverésen csak magánszemélyek szerezhetnek tulajdont.

Az ingatlan kikiáltási ára:
Bruttó 1.200.000,- Ft, azaz bruttó egymillió-kettőszázezer forint.

 

Aki az árverésen részt kíván venni, annak legkésőbb az árverés megkezdéséig a kikiáltási ár 10 %-át letétbe kell helyeznie Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának pénztárába, vagy átutalással az OTP 11733003-15345008 számú bankszámlaszámlára teljesíteni. Az árverésen a letéti összeg befizetését igazoló pénztárbizonylat bemutatásával vagy a pénzösszeg bankszámlára való megérkezése esetén lehet részt venni. A befizetett összeg annál, aki az árverésen a legmagasabb összeget ajánlja, beszámít a vételárba, aki az árverésen nem nyert, annak a letétbe helyezett pénz visszajár. A kikiáltási ártól lefelé licitálni nem lehet.

Az adásvételi szerződést az árverést követő 30 napon belül meg kell kötni. Az ingatlan teljes vételárát az adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül egy összegben kell kifizetni. Amennyiben a nyertes az árverési feltételek szerint elkészített adásvételi szerződést ki nem menthető okból nem köti meg, úgy a letétbe helyezett összeg bánatpénznek minősül, azt az eladó nem fizeti vissza.

A vételár késedelmes megfizetése esetén az eladó jogosult a szerződéstől egyoldalúan elállni, kárait megtéríteni a letétbe helyezett összegből.

 

Az árverés időpontja: 2018. október 9. kedd 1000 óra

 

Helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Békéscsaba, Szent István tér 7.) I. emeleti III. tárgyaló.

 

További felvilágosítással a Stratégiai-Fejlesztési Osztály szolgál.

Telefonszám: 66/523-800 5216-os mellék (ügyintéző: Fodor Emília).

 

 

További programok »

Pénzügy

Gazdaságvédelem: augusztus végéig 4 ezer vállalkozás kaphatja meg a támogatást

Augusztus végéig közel négyezer vállalkozás kaphatja meg a számára megítélt támogatását a Gazdaságvédelmi akcióterv vállalkozások technológiai megújítását segítő két programjának pályázatán, vagyis a pályázat kiírásától számítva 3 hónapon belül megérkeznek a cégekhez egy összegben a megítélt források - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
2020. július 7. 08:40
FEL