Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést kapott Ugrai Gábor

2017. október 5. 16:54 | behir

A Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános iskola pedagógusa az elismerést a Csabai Garabonciás Napokon vette át.

A Szent István Egyetem békéscsabai campusa mellett felállított "Garaboncityben" adták át csütörtök délután a Békéscsaba Ifjúságáért Kitüntetést. Az elismerést azoknak ítéli oda a város közgyűlése, akik a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatóan, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen, legalább öt éve folyamatosan végzik.

A díjátadás előtti méltatásban elhangzott: a Jankay történelemtanára egyben mentortanár, az iskolai Ember és Művészet munkacsoport, a városi történelem munkaközösség vezetője, valamint a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnökségi tagja is. Az iskolai tehetséggondozáson túlmutató értékeket képvisel, városi és megyei történelmi, helytörténeti vetélkedők szervezője, valamint olyan események koordinátora, amelyek újszerű kezdeményezésnek számítanak a köznevelés terén. Ilyenek a tanulók számára a tapasztalati úton szervezett programok, illetve a kooperációra épített tudásmegosztás.

Ugrai Gábor az ifjúság történelmi szemléletének fejlesztését helyezi előtérbe: a városi rendhagyó történelem óráktól a határon átnyúló nemzetközi kapcsolatok építésén át a videotóriumban megjelenített országos publikációiig. A Vasárnapi iskola programjainak szervezője és megvalósítója a Partiumban, illetve helyi történelmi értékek felkutatója is.

A Jankay iskolában tanítványaival közös kutatások eredményeként létrehozták a kommunizmus békéscsabai áldozatainak állított emlékfalat. Tevékenységei elismeréseként vehette át a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést.

További programok »

Itthon

Változékony idő várható a jövő héten

Változékony idő várható a jövő héten: napsütésre, záporokra, zivatarokra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
17:32
FEL