Vállalkozók Napja: Békés megyei vállalkozások a kitüntetettek közt

2018. december 10. 17:12 | Szendi Rita

A hagyományoknak megfelelően idén is december első péntekén rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a Vállalkozók Napját. Az immár huszadik alkalommal megtartott rendezvényre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó és üzletember érkezett.

 

 

Jó helyzetben van a magyar gazdaság – mondta a rendezvényen a VOSZ elnöke. Tolnay Tibor azt is kiemelte, hogy jobban oda kell figyelni a kis- és középvállalkozók helyzetére.

– A kormányzat számára és számunkra is elsősorban a kis- és középvállalkozások szektorának foglalkoztatása nagyon fontos, a munkaadók számára is kérdés, hogy mi lesz velük. Őket helyzetbe kell hozni, képezni kell őket, hozzá kell segíteni őket ahhoz, hogy ne csak belterjesen dolgozzanak a magyar piacra, hanem legyenek képesek arra, hogy adott esetben exportáljanak, amelyhez ismeretekre kell szert tenni – fogalmazott a VOSZ elnöke.

Ezt a kijelentést erősítette meg a pénzügyminiszter is. Varga Mihály elmondta: az a cél, hogy tovább javuljon a gazdaság versenyképessége.

– Szeretnénk, hogyha egy technológiai váltás is történne a gazdaságban, hiszen a digitalizáció, a robotizáció, az automatizáció egyre jobban terjed. Emellett készülünk arra is, hogy a közterhek csökkentésén keresztül támogassunk olyan hazai kis- és középvállalkozásokat, amelyek a versenyben talán kicsit nehezebben állják meg a helyüket, ők több segítségre szorulnak – fejtette ki a pénzügyi tárca vezetője.

Magyar Gazdaságért Díj elismerésben kilencen részesültek, ebből egy Békés megyei vállalkozó, Dr. Miklós Pál, a TESZT Tervező, Szervező és Fővállalkozó Kft. ügyvezető igazgatója. Az Év Vállalkozója díjat Békés megyeiként pedig dr. Ábrahám Csaba, az Eurofins Food Analytica Kft. ügyvezető igazgatója vehette át .

További programok »

Gazdaság

Véget ért a nyári kalászosok és a repce aratása

Befejeződött a nyári aratású szántóföldi növények betakarítása, a kedvezőtlen időjárási körülményekkel nehezített szezon ellenére Magyarország ellátása megfelelően biztosított a 2019/2020-as szezonban - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2019. augusztus 15. 15:38
FEL