Békés megye ízei a tusnádfürdői szabadegyetemen

2018. július 30. 17:12 | behir.hu

Békés megye ízei is bemutatkoztak a 29. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén az erdélyi Tusnádfürdőn.

Az érdeklődő magyarországi és határon túli vendégek a Magyar Teátrumi Társaság sátrának teraszán kóstolhatták meg a két hungarikumot, a csabai kolbászt és a pálinkát. Az utóbbi értéket a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. által készített vadcseresznye pálinka képviselte, mely 2018-ban elnyerte a Békés megye pálinkája címet. Az ízletes gasztronómiai különlegességeket Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kínálta az érdeklődőknek.

A kóstolón részt vett többek között Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, Tárnok Mária, a Pro Minoritate Alapítvány kuratóriumának elnöke, a szabadegyetem főszervezője, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, L. Simon László országgyűlési képviselő, a kulturális bizottság alelnöke, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester, Albert Tibor tusnádfürdői polgármester, Dankó Béla és Herczeg Tamás Békés megyei országgyűlési képviselők.

A jó hangulatú ízutazás akkora sikert aratott, hogy a Békés Megyei Önkormányzat ezentúl minden évben a szabadegyetem pénteki napján megrendezi. Az itt tapasztalt visszajelzések megerősítik, hogy a két hagyományos Békés megyei termék a diplomácia fontos eszköze lehet.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

További programok »

Itthon

Eltemettük a részeges malackát – Puding kilenc évet élt

A közelmúltban győződtem meg újra arról, hogy milyen is az, amikor valaki szinte családtagként kötődik egy négylábú, szőrös illetőhöz, és egyszer csak eljön a nap, amikor elveszíti kedvencét. Történetünkben Pudingról, a tengerimalacról lesz szó, aki csütörtök óta már az örök fűmezőkön sertepertél.
14:15
FEL