Békés is részt vesz az Európai Mobilitási Hét programjaiban

2021. szeptember 16. 14:30 | behir.hu

A rendezvényt huszadik alkalommal hívják életre, ezúttal a "Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében" címmel.

– Idén szeptember 16. és 22. között immár huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányában Békés városa is részt vesz a korábbi évekhez hasonlóan – adott tájékoztatást a Békési Polgármesteri Hivatal.

2021-ben az Európai Mobilitási Hét témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében."

– Az idei év tematikája azon helytállás előtt tiszteleg, amelyeket Európa – és a világ – átélt a COVID-19-világjárvány alatt. Továbbá reflektál az Európában korábban nem tapasztalt egészségügyi válság miatti változásokban rejlő lehetőségekre is. A kampány célja most az, hogy minél több helyi lakost arra ösztönözzön, hogy vegyen részt a jubileumi, 20. Európai Mobilitási Héten, amelynek szlogenje: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!" – olvasható.

A békési Mobilitási Hét programjai között megtalálható lesz a népszerű bringás reggeli, továbbá figyelemfelhívó akciók és egyéb programok a környezettudatos és biztonságos közlekedés népszerűsítése érdekében.

A részletes program hamarosan megtalálható lesz a város honlapján.

Forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

További programok »

FEL