Befogadó Magyar Település díjat kapott Gyula város önkormányzata

Befogadó Magyar Település elismerést kapott Gyula város önkormányzata február 14-én, amelyet a parlament Vadásztermében adtak át – számolt be a Gyulai Hírlap.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy a díjat a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa ítélte oda az önkormányzatnak az esélyegyenlőségért végzett munkáért és a fogyatékossággal élő emberekért dolgozó civil szervezetekkel ápolt partneri viszony miatt. Az elismerést Kővári Edit, a FESZT elnöke és Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára adták át.

A városvezető kiemelte, hogy tizenöten pályáztak a díjra, amelyet Gyula mellett Óbuda-Békásmegyer önkormányzata és a XIII. kerületi önkormányzat vehettek át, így elmondható, hogy a fürdőváros az egyetlen vidéki település, amely részesült az elismerésben.

– Az a célunk, hogy mindenki a magáénak érezhesse a várost, hogy a fogyatékossággal élők is jól érezzék magukat itt, ezért igyekszünk megkönnyíteni az életüket – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette: a díjátadón egy prezentáció keretében mutatták be a város fejlesztéseit, valamint a civil szervezetekkel való együttműködést, így beszámoltak a közlekedési infrastruktúra akadálymentesítéséről, a szociális és egészségügyi intézmények beruházásairól – többek között a Zöldkereszt felújításáról és az óvodák, bölcsődék felújításáról –, valamint a kulturális intézmények és az AquaPalota akadálymentesítését is a közönség elé tárták.

Forrás: Gyulai Hírlap

 

Megosztás:

Címke: , ,