Befejeződött a külterületi útfelújítás Zsadányban

2019. január 27. 10:33 | behir

Zsadány önkormányzata tavaly, év elején több mint 95 millió forint támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programban, mely révén külterületi utakat újítottak fel. A projekt egy évvel később zárult. 

A projekt 2018. márciusában vette kezdetét. A sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárás után, júniusban írták alá a kivitelezési szerződés a Balog és Fiai Építőipari és Szolgáltató Kft-vel. A munkálatok még a nyár folyamán elkezdődtek az egyik külterületi úton. A leromlott állapotban lévő, 644 méter hosszúságú utat teljesen felújították.

A munkálatok december elejére készültek el, az út műszaki átadása megtörtént. A KBC közleménye szerint a beruházás a településen nagy jelentőségűnek mondható, hiszen a fejlesztés közvetlenül több mint húsz gazdasági szereplőt érint.

A projekt támogatási intenzitása 95 százalék volt, amelyhez a község önkormányzata öt százalék önerőt biztosított.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Újabb nyertes megyei pályázatok, többlettámogatások

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) révén újabb közel 1,6 milliárd forint értékben 11 Békés megyei projektről hozott támogató döntést az irányító hatóság – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.
2020. január 21. 16:22
FEL