Befejeződött a külterületi útfelújítás Zsadányban

2019. január 27. 10:33 | behir

Zsadány önkormányzata tavaly, év elején több mint 95 millió forint támogatást nyert a Vidékfejlesztési Programban, mely révén külterületi utakat újítottak fel. A projekt egy évvel később zárult. 

A projekt 2018. márciusában vette kezdetét. A sikeresen lefolytatott közbeszerzési eljárás után, júniusban írták alá a kivitelezési szerződés a Balog és Fiai Építőipari és Szolgáltató Kft-vel. A munkálatok még a nyár folyamán elkezdődtek az egyik külterületi úton. A leromlott állapotban lévő, 644 méter hosszúságú utat teljesen felújították.

A munkálatok december elejére készültek el, az út műszaki átadása megtörtént. A KBC közleménye szerint a beruházás a településen nagy jelentőségűnek mondható, hiszen a fejlesztés közvetlenül több mint húsz gazdasági szereplőt érint.

A projekt támogatási intenzitása 95 százalék volt, amelyhez a község önkormányzata öt százalék önerőt biztosított.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Elsőként az M44-esen – futottak, bicikliztek és görkoriztak az új gyorsforgalmin

Szeptember 14-e sok ember számára örökké emlékezetes marad, hiszen a történelemben először, egy autóút átadása előtt futhattak, kerékpározhattak és görkorcsolyázhattak az emberek az úton. Szombaton rendezték ugyanis az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt – Kondoros közötti közel 60 kilométeres maratonját.
2019. szeptember 14. 20:45
FEL