Beázott az új műtő Gyulán

2016. január 9. 13:37 | Zsíros András

El kellett halasztani több műtétet Gyulán, mert beázott a kórház műtője. A műszaki hiba az alig pár hete átadott új sebészeti tömbben keletkezett.

 

Decemberben adtunk hírt arról, hogy befejeződött a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház eddigi legnagyobb költségvetésű projektje. Ennek során új sebészeti blokkot alakítottak ki egy meglévő épület felújításával, és egy új tömb megépítésével. Az új környezetben megkezdődött ellátás azonban a héten váratlan akadályba ütközött: beázott az új műtő. A műtétre várakozókat a kórház kénytelen volt hazaküldeni. Volt, akit már az altatásra készítettek elő, az infúziót is bekötötték neki, amikor közölték vele, hogy elmarad a műtét. „Ez lelkileg nagyon megviselt, mert már készültem rá, hogy túl legyek a műtéten. Pénz sem volt nálam, hirtelen azt se tudtam, hogy fogok hazamenni” – panaszolta az illető.

 

Mint megtudtuk, az új tömbben egy vízvezeték tört el, ettől ázott be a műtő. A javítási munkálatokat időközben elvégezték, jelenleg a helyiség és az eszközök fertőtlenítése zajlik. Várhatóan napokig eltart, amíg ismét biztosítani tudják a teljesen steril környezetet. Ezalatt az idő alatt csak életmentő beavatkozásokat végeznek egy másik műtőben. A halasztható operációkra a betegek későbbi időpontot kaptak. A kórház az ügyben nem kívánt nyilatkozni. Dr. Kövesdi József megbízott kórházigazgató telefonon annyit mondott, a javítás költségeivel kapcsolatban garanciális igényt érvényesítenek a kivitelezővel szemben. Az eset következtében keletkezett anyagi veszteségükre jogi úton keresnek megoldást. Az új sebészeti tömb kialakítása 6,3 milliárd forintba került.

FEL