Balesetek a csúszós utakon

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően vezessenek!

Szeghalmon útpadkára sodródott, Békéscsabán és Gyulán villanyoszlopnak ütközött egy-egy személygépkocsi. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően vezessenek!

Békés megyében 2016. december 23-án személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre. Az anyagi káros balesetek közül három hasonlóképpen történt.

Szeghalmon, a Bajcsy-Zsilinszky utcában 18 óra 15 perc körül kanyarodás közben megcsúszott és az útpadkára sodródott egy személygépkocsi. Gyulán, a Selyem utcában 22 óra körül egy nő sodródott le autójával az útról és villanyoszlopnak ütközött. Békéscsabán, a Vozárik utcában 23 óra 45 perc körül egy személygépkocsi, amikor kiért egy kanyarból megcsúszott, átsodródott a menetiránya szerinti baloldalra és villanyoszlopnak ütközött.

A rendőrség a történtek kapcsán ismételten kéri a járművezetőket, hogy az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Ne a megengedett sebességhatárt, hanem az út aktuális állapotát vegyék figyelembe. A téli időszakban napközben is csúszósak lehetnek az utak, a kora reggeli és esti órákban pedig nagyon gyakran lehet találkozni lefagyott, jeges útszakaszokkal. Ezért legyenek óvatosak, inkább lassabban hajtsanak, hogy a baleseteket elkerüljék. Vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: ,