Baji Balázs megnyerte az "Angolnafutamot" a budapesti úszó világkupán

2018. október 5. 11:05 | behir

Világbajnoki ezüstérmes gátfutónk, Baji Balázs nyerte a budapesti úszó világkupa első napjának zárásaként rendezett „Angolnafutamot”, amelyben magyar sportolók hívták ki a sydney-i olimpia „hősét”, az egyenlítői-guineai Eric Moussambanit - írja az m4sport.hu, ahol videó összefoglalót is láthatnak a futamról.

A Duna Arénában rendezett világkupa csütörtöki döntőiben Hosszú Katinka 400. és 401. vk-érme  volt magyar szempontból a legfontosabb történés, a finálék után pedig az „amatőröké” volt a főszerep.

 

Budapest, 2018. október 4. Az egyenlítõi-guineai Eric Moussambani Malonga, azaz Eric, az Angolna a versenyek utáni gálafutamon az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában 2018. október 4-én. Fotó: MTI / Kovács Tamás

Budapest, 2018. október 4.
Az egyenlítői-guineai Eric Moussambani Malonga, azaz Eric, az Angolna a versenyek utáni gálafutamon az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén a Duna Arénában.
Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

Eric, az angolna kihívói között olyan ismert magyar sportolók szerepeltek, mint az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István, valamint a 42-szeres válogatott futballista, Torghelle Sándor.

Már a bevonulás is emlékezetesre sikeredett, hiszen mindenki a saját sportágának szerelésében érkezett a medencéhez. A résztvevőkre két hossz, azaz 50 méternyi gyorsúszás várt és már a rajt után látszott, Eric az angolna aligha férhet fel a dobogóra.

A győzelmet végül Baji Balázs szerezte meg, mögötte nem sokkal az MTK futballistája, Torghelle Sándor csapott célba, őket Veréb István és Somfai Péter követte. Eric Moussambani az ötödik helyet szerezte meg, így Liu Shaolin Sándort és Berki Krisztiánt tudta megelőzni.

A futam után a győztes sprinter, Baji Balázs arról számolt be az M4 Sportnak, milyen különleges élmény volt ennyi ember előtt úszni, Torghelle Sándor pedig megjegyezte, kissé nehezítette, hogy az úszószemüveggel a szájában teljesítette a távot.

 

Forrás: m4sport.hu

További programok »

Úszás

Befejeződött a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása

Befejeződött a Szigliteti utcai óvoda tanmedencéjének felújítása – jelentette be a választókerület képviselője. Fülöp Csaba elmondta: 6 év elteltével újra vízzel töltötték fel Magyarország egyetlen óvodai tanmedencéjét, amelyet hamarosan újra birtokba vehetnek a fiatalok.
2019. szeptember 3. 15:31
FEL