Az online tér veszélyeire készítik fel a sportfogadókat és a felhasználókat

2023. október 4. 06:25 | behir.hu

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) és a Szerencsejáték Zrt. - az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretein belül - októberben együtt készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az online tér veszélyeire - közölte az SZTFH kedden az MTI-vel.

Mint írták, a kiberbiztonsági tudatosítást előtérbe helyező és azt célként meghatározó októberi nemzetközi eseménysorozat idei mottója: "Be Smarter Than a Hacker!", #BeSmarterThanAHacker, azaz "Légy okosabb, mint egy hacker", fő témája pedig a pszichológiai manipuláción alapuló csalások és kibertámadások.

Az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretén belül az SZTFH és a nemzeti lottótársaság négy héten át tartó tájékoztató sorozatában rengeteg hasznos tippel jelentkezik majd. Ezek a pszichológiai manipuláció legelterjedtebb eszközeit, így a megszemélyesített adathalász e-mailek, a csaló telefonhívások, az SMS-ben történő támadások, a bankkártyás visszaélések, valamint a kifejezetten erősödő tendenciát mutató támadásforma, a digitális "lefölözés" jellemzőit  mutatják be - írták.

Az októberi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság, az úgynevezett kiberhigiéniás készségek növelése, valamint az online fenyegetések minél szélesebb körben történő megismertetése - hangsúlyozták.

Az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt. további kiemelt célja, hogy felhívja a játékosok és a felhasználók figyelmét az illegális szerencsejáték-oldalak veszélyeire, a játékosok személyes és banki adatainak védelmére, valamint a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírások betartására is - olvasható a hatóság közleményében.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL